středa 21. září 2016

Odlehčený olej s hydratační fází

Tenhle olej si beru s sebou k moři. I když miluji moře, poněkud mě slaná voda vysušuje, takže je na místě nějaká intenzivní péče. Samotné oleje mi od vysušené pokožky nepomohou, proto je "obohacuji" o hydratační složky. Vzhledem k tomu, že produkt je v lahvičce s pumpičkou a hydratační složky samy o sobě konzervant již obsahují, tak při dodržení hygienických podmínek není další konzervace zapotřebí.


Rozpis na cca 100 ml

5 ml/g aloe extraktu
30 g makadamového oleje
20 g lasemulu
18 g meruňkového oleje

Mimo to budeme potřebovat 100 ml lahvičku a malou pumpičku a samozřejmě vysokoprocentní líh na dezinfekci. Vše potřebné můžete zakoupit ZDE.

Příprava je velmi jednoduchá. Pokud jste zruční, jednoduše vše pomalu nalijte přímo do lahvičky, kterou máte postavenou na váze. Pokud se obáváte, že suroviny rozlijete, prostě postupně odměřujte veškeré suroviny do větší nádobky a směs do lahvičky přelijte třeba přes malý trychtýřek (nezapomeneme vše dezinfikovat).

Nejlepší je olej aplikovat hned po koupeli, na ještě vlhkou pokožku. Olej se dobře vstřebává a nezanechává mastný film. Svým složením bude vhodný i pro citlivou pokožku. S ohledem na hydratační složku, která se bude oddělovat, je nutné před použitím směs PROTŘEPAT

Žádné komentáře:

Okomentovat