čtvrtek 1. září 2016

Můj příběh

Kdo jsem? Jsem normální ženská, která spolu se svým manželem vychovává jednoho rošťáka a psího krasavce. Sice už jsem překročila čtyřicítku, ale duchem a snad i vizáží jsem prozatím zamrzla někde kolem třicítky. 





K tvoření vlastní kosmetiky jsem se dostala díky synovi, který jako mimčo trpěl lehkým atopickým ekzémem. Po všech mastičkách jsem nakonec přistoupila k používání čistého bambuckého másla a koupeli v ovesném mléce a byl pokoj.

Ani já jsme na tom nebyla s pletí optimálně, prostě věčný puberťák. Zkoušela jsem všechno možné, nastrkala jsem do kosmetiky balík peněz a efekt minimální. Proto jsem se i já začala zajímat o jiné možnosti. Od malička jsem milovala bylinky, takže jsem oprášila knihovnu, sedla k netu a jala se studovat. Postupně jsem pronikala do tajů výroby vlastní kosmetiky a zjišťovala, že doma vyrobené mi prostě vyhovuje lépe. Za posledních 7 let jsem nasbírala tolik zkušeností, že nepodělit se s nimi s ostatními by byl prostě hřích. Proto jsem si založila  blog, na kterém zveřejňuji recepty nejen všech možných krémů, balzámů, šamponů, informací o bylinkách, ale i návody na výrobu vlastní dekorativní kosmetiky. Sama za sebe si myslím, že doma vyrobíte 99 % produktů a to zbylé procento vlastně ani nepotřebujete :).

Mimo zveřejňování receptů na blogu jsem napsala několik tématických brožur a velkou ucelenou knihu Zelená kosmetika, která se snad dočká i vlastního vydání. Všechny publikace jsou ke koupi ZDE. 

Že je můj blog oblíbený svědčí i nominace a nakonec velmi pěkné šesté místo v anketě Blogerka roku 2016 v kategorii BEAUTY.



Od února 2016 pravidelně přispívám do časopis Bylinky Revue. Časopis je tématicky zaměřený na bylinky a na jejich všemožné využití. Mé články jsou vždy o nějaké bylince a o jejím využití v kosmetice. 




Ve spolupráci s časopisem pořádám i kurzy, na kterých názorně učím, jak si kosmetiku vyrobit.



Oslovují mně i jiné časopisy. Pravidelně přispívám i do časopisu AHA. Zde vycházejí jednoduché recepty, ke kterým vždycky pořizuji hezkou fotografii.




 Fotografování vůbec je můj koníček, a věřím, že se vám moje fotografie líbí. 

  




Velký článek vyšel i v tištěné podobě Ona Dnes. Článek byl, jak jinak, o výrobě vlastní kosmetiky. Ochutnávka článku vyšla i na webových stránkách časopisu.

Miluji růže. Na zahradě mám momentálně sbírku 36 keřů a letos na podzim se rozrostou o dalších 12 kousků. Ve sbírce najdete damašské růže, růže historické, anglické a několik čajovek výrazných barev. Ty miluje můj syn (no je po mamince) a navíc mám ráda květy ve váze :). 


A perlička na závěr :) Jsem věčný študent a k dnešnímu dni mám vystudována práva, ekonomiku, management. Tak třeba dám i tu chemii, ale to se mi pak už ty tituly nevejdou na řádek :)




Žádné komentáře:

Okomentovat