čtvrtek 11. srpna 2016

Dvoufázový samoopalovací sprej - light

Spousta z vás se již vrátila z dovolené a řeší,  jak si udržet hezky opálenou pokožku.  Naštěstí existuje výborná samoopalovací látka s názvem DHA,  která zajišťuje buď tónovací nebo samoopalovací efekt.  Intenzita zabarvení záleží na její koncentraci a četnosti nanášení produktu.  Sprej je jednoduchým výrobkem,  který zvládne i úplný začátečník.

Rozpis na 100 ml

43 ml vody (demi, mineral, destil)
30 ml růžové vody

5 g glycerinu 
5 ml aloe extraktu
4 g karotkového macerátu
5 g mandlového oleje 
5 g coco silliconu
20 kapek cosgardu
Volitelně EO nebo parfém k ovonění


Mimo to budeme potřebovat misku,  metličku,  váhu,  odměrku, vysokoprocentní líh k dezinfekci pomůcek a 100 ml lahvičku s rozprašovačem.  Vše potřebné můžete zakoupit ZDE.

Do misky odměříme vodu a rozpustíme v ní DHA. Přidáme ostatní suroviny,  zkontrolujeme pH ( vyšlo mi) a přelijeme do lahvicky,  kterou uzavřeme uzávěrem s malým rozprašovačem.

Před použitím je třeba směs protřepat.  Nanášíme na pokožku,  kterou pravidelně ošetřujeme jemným peelingem. Díky složení bude pokožka nejen hezky zbarvená,  ale i hydratovaná.

Nedoporučuji nanášet pod bílé oblečení.  Pokud nosíte vysloveně světlé kusy oblečení,  je lépe nahradit karotkový macerát jiným olejem a oblékat se opravdu až po vstřebání spreje.

Žádné komentáře:

Okomentovat