středa 17. února 2016

Tuhý kondicioner

Přiznám se, že k tuhému kondicioneru jsem přistupovala poněkud s nedůvěrou. Moje vlasy totiž patří k těm, které velmi rychle plihnou a příliš olejové složky jim vysloveně nesvědčí. Výjimkou jsou samozřejmě masky, které se následně smývají šamponem. I proto jsem do kondicioneru zakomponovala raději trochu glucosidu, aby se přeci jen lépe vymýval. Výsledek mě  mile překvapil. 



Rozpis na cca 50 g

3 kapky vit E

Mimo to budeme potřebovat misku, vodní lázeň, váhu, metličku. Vše potřebné koupíte ZDE.


Do misky odvážíme máslo, olej a vosky.


Vložíme do vodní lázně a necháme roztavit. Vyjmeme, přidáme coco glucosid a znovu vložíme do vodní lázně a promícháme. 


Do promíchané směsi přidáme vit E a esenciální olej.


Přelijeme do silikonových formiček a necháme v lednici ztuhnout.

Malé formičky jsem použila proto, abych měla vzorky na vyzkoušení :). Doporučím nechat kondicioner v chladu. Ne, že by byl úplně měkký, ale je to lepší. Použít se pak dá dvěma způsoby. Buď kondicioner poválíme v mokré ruce jako mýdlo a vzniklou emulzi vetřeme do umytých vlasů, nebo jím rovnou mokré vlasy přetíráme. 

Kondicioner se následně z vlasů vymývá jen vodou. I mé jemné vlasy nevykazovaly žádné příznaky mastnoty :), kondicioner se vymyl opravdu pěkně a vlasy po něm zůstaly hebké a nezacuchávají se.

Pokud máte chuť, klidně vyzkoušejte variantu bez glucosidu a napište, jak se Vám zadařilo. Nebo se pochlubte vlastní variací na dané téma :)









3 komentáře:

  1. ....já jsem tento kondicioner vyzkoušela, místo makadamového oleje jsem dala avokádový nebo jojobový, přidala jsem tam ještě panthenol a aloe extrakt a jiný už nechci, mým vlasům prospívá. Jen jednu závadu má. Když je ho pak méně, tak se láme a s nanášením to pak není růžové...
    Petra

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dá se to nejdřív "rozpatlat" na rukou a pak vetřít do vlasů. Jinak nic jiného nefunguje :)

      Vymazat
  2. Měla bych tady otázku, jestli jste nezkoušela přidat kyselinu mléčnou nebo cokoliv kyselejšího, takto má kondicionér dost vysoké PH, což pro vlasy asi není úplně ideál... cocoglucoside má PH kolem 12...
    Díky za info :)
    Pavla

    OdpovědětVymazat