pondělí 8. února 2016

Fosilní peeling

Vyzkoušela jsem už velkou spoustu peelingů, ale fosilní mě opravdu nadchnul. A když píšu že spoustu, tak mi můžete věřit, že mluvím pravdu. Namátkou tato peelingová zrníčka - jojobové, růžové, jahodové, ostružinové, kávové, bambusové, klasika v podobě cukru nebo soli :) Fosilní peeling ale opravdu vede, a to na plné čáře. Ano, můžete si klidně myslet, že se snažím propagovat něco, co můžete koupit jenom ZDE, ale já jsem opravdu nadšená. 





Fosilní peeling je tvořen ze skořápek rozsivek, které na Zemi žily před 55, respektive 38 miliony let a dále v rozmezí 25 a 5 miliony let. Tato období byla mimořádně bohatá na obsah křemíku ve vodě, který byl využíván jednobuněčnými rozsivkami k vytváření ochranných skořápek. Tyto skořápky (neexistují dvě stejné) se po smrti rozsivek hromadily na dně oceánů do výšky místy i několika stovek metrů. 

Krása rozsivek pod mikroskopem

Sedimenty, známé také pod názvem křemelina, jsou široce využívány v průmyslu. Uplatnění nalézá v potravinářském průmyslu (filtrace nápojů), zemědělství, aj. 

Pro kosmetické účely se křemelina čistí a zpracovává v procesu rafinace. Ano, zní to divně, nicméně jedná se o nezbytný proces. Křemelina prochází pecemi s teplotou od 500 do 1000°C. Teplota nejenom že ničí veškeré mikroorganismy, ale  dochází zde k tavení skořápek, které se shlukují do větších částí. Křemelina pro fosilní peeling pochází navíc jen z několika málo lokalit, jako např. u dánského ostrova Fur a Mors. 

Po rafinaci se křemelina lisuje na prášek podobný písku, přičemž kulatá zrníčka mají optimální velikost mezi 0,3 a 0,6 mm. Tato velikost zaručuje velmi jemné ale zároveň důkladné odstranění odumřelých buněk z pokožky.

Tyto částice nepřijímají téměř žádné chemické sloučeniny ze svého okolí, vážou na sebe velké množství vody, oleje a nečistot, aniž by měnily svůj tvar. Navíc jsou velmi šetrné k životnímu prostředí a jsou tak skvělou přírodní alternativou k mikroplastovým peelingovým částečkám, které se dostávají do potravního řetězce.

Peeling je vhodný pro širokou škálu aplikací - od exfoliace jemné pleti k exfoliaci rukou a dokonce i nejdrsnějších oblastí, jako jsou nohy nebo kolena. Exfoliační účinek bude více či méně silný v závislosti na koncentraci. Fosilní peeling pomáhá odstraňovat povrchové odumřelé buňky, stimuluje obnovu buněk, čímž napomáhá k omlazení povrchu pleti, odstraňuje nečistoty, zlepšuje strukturu pokožky a hladkost, napomáhá  k obnovení pleti a přirozené zářivosti pokožky.

Účinnost a vlastnosti peelingu byly prověřeny v několika studiích, na základě kterých bylo uživateli potvrzeno:
  • je ideální pro použití jako exofoliační částice (ideální velikost částic, tvar a účinnost)
  • znatelně hladší pokožka po použití
  • dosažení rozpoznatelné hloubkové očisty



Zdroj: Technické listy a brožury výrobce

Žádné komentáře:

Okomentovat