neděle 20. prosince 2015

Růžičky do šatníku

Také si pamatujete na to, že jste měli od mamky proložené prádlo samými mýdly? Tak já rozhodně ano. Strašně mě pak rozčilovalo, že mi mýdla padala na zem. Pravda, pokud mýdla hezky voněla (no dobře, ne vždycky hezky voněla), tak to bylo docela příjemné, ale to nic nemění na tom, že většinou skončila na zemi a já musela uklízet. Poněkud praktičtější variantou jsou malé růžičky (nebo cokoliv) z mýdlové hmoty, která je silně ovoněná buď vonnými nebo esenciálními oleji. Výhodou je, že jakmile přestane vonět, můžete jí znovu roztavit, ovonět a použít. A jen tak na okraj. Je to hezký dárek :)

Pro výrobu malých růžiček budeme potřebovat mýdlovou hmotu k tavení, slídy, esenciální nebo vonné oleje dle vlastní volby, slídy. Na zavěšení pak buď sáček z organzy, nebo prostě tyl nebo cokoliv, co je hodně prodyšné.

Mimo surovin budeme ještě potřebovat silikonovou formičku, metličku a misku nebo skleničku, ve které budeme mýdlo rozpouštět.  Veškeré suroviny můžete koupit ZDE. Postup je velice jednoduchý. 

Do misky či skleničky nakrájíme mýdlo. Vložíme do mikrovlnky na snížený výkon a kontrolujeme každých 20 vteřin.


Do roztavené mýdlové hmoty  vmícháme slídy.


Přidáme  esenciální či vonné oleje.


Přelijeme do silikonové formičky.


A po vyklopení :)


Tip pro zavěšení.





Žádné komentáře:

Okomentovat