úterý 29. prosince 2015

Bylinky Revue 1/2016

Dneska mi dorazil časopis Bylinky Revue 1/2016 spolu s Herbářem. Do Bylinek pravidelně přispívám a nejinak je to i v tomto čísle. Určitě doporučuji do časopisu investovat, protože je plný kvalitních článků, které píší lékaři, výživoví poradci, znalci bylinek a spousta dalších autorů. 




Bylinky jsem prolítla doslova jedním dechem a rozhodně si některé články pročtu minimálně ještě jednou.

Velmi aktuální je článek na téma Byliny na nachlazení. No vzhledem k tomu, že právě trpím rýmou, kterou opravdu nepamatuji (myslím tím to, že tentokrát mě tak pálí nos, že opravdu v paměti pátrám, kdy mě rýma podobného rázu postihla), tak se tenhle článek opravdu hodí.

Protože miluji lékořici, tedy hlavně v podobě pendreků, které miluji od malička :), nemohu opominout článek věnovaný právě této úžasné rostlině. V článku se dozvíte i jak si připravit lékořicový sirup a ústní vodu.

Od mé maličkosti se tentokrát dozvíte, jak do své kosmetiky zakomponovat heřmánek. Můžete se inspirovat, jak si připravit bylinkovou vodu na vlasy, heřmánkový olej, šampon, masku na vlasy a pleťovou vodu.

Novým rokem startuje seriál na téma Okénko do zdravé kuchyně. Výborný a hlavně inspirativní článek pro všechny, komu záleží na tom, co jí. Článek, a další budou jistě ve stejném duchu, je vlastně průvodcem toho, co by ve zdravé kuchyni nemělo chybět a hlavně proč. I když se již dlouho snažím vyhledávat a hlavně používat opravdu zdravé potraviny, je pro mě článek zdrojem cenných informací.

Nejenom ženy ocení hezký článek s názvem Nejlepší relaxační rituály. Tedy rituál královny Kleopatry mě opravdu navnadil. Asi tušíte, co budu dělat o víkendu - relaxovat :)

Časopis Herbář je tentokrát plný povídaní o alternativních formách slazení. Musím říct, že spousta  zdravých sladidel si už u nás doma našla své místo, ale o všech jsem opravdu netušila. No schválně, říká vám něco Jakon, Rapadura nebo Synsepalum? Mně tedy až do přečtení Herbáře nic :)



Časopisy si můžete koupit buď na stáncích, nebo přímo na eshopu vydavatelství ZDE. 

Žádné komentáře:

Okomentovat