pátek 24. července 2015

Tvářenky - broskvový odstín pro světlou i tmavou pleť

Další z řady minerálních produktů, které si za zlomek ceny můžeme vytvořit sami. Navíc můžeme kouzlit s barvami, takže tohle opět jen pro inspiraci. Základ tvářenky tvoří matná báze, ke které je přidána barevná slída a oxidy železa.


Báze
Pro vytvoření tvářenky budeme ze všeho nejdříve potřebovat bázi:

2 lžičky rýžového pudru (jakákoliv zarovnaná lžička, jde jen o vzájemný poměr)
1/2 lžičky oxidu zinečnatého
1/2 lžičky magnesium stearate 

Suroviny vložíme do nádoby s dobře uzavíratelným víčkem a řádně protřepeme. Pokud máme tříštivý mlýnek, který k ničemu už  nepotřebujeme, můžeme ho použít. Při otevírání a vůbec při manipulaci je třeba dávat pozor, protože se jedná o jemné prášky, které opravdu práší.

Odstín pro světlou pleť
Z hotové směsi poté vezmeme 2 zarovnané čajové lžičky (5 ml), do kterých za pomoci měrných lžiček  pro broskvový odstín přidáme:
3 SMIDGEN žlutý oxid
1 DROP slída  měděná sametová
2 SMIDGEN béžová slída 

U tvářenek, pokud je netřete v moždířku s tloučkem trošku klame barva. Na první pohled totiž tvářenka vypadá jako nažloutlý makeup, ale po rozetření už je to o něčem jiném, přesně, jak je patrné z fotografie. Čím více budete tvářenku roztírat, tím bude intenzivnější. Prosím nenechte se zmást, opravdu je tento odstín světlejší než následující. Fotka prostě zkresluje.


Odstín pro tmavou - opálenou pleť
Z hotové směsi poté vezmeme 2 zarovnané čajové lžičky (5 ml), do kterých za pomoci měrných lžiček  pro broskvový odstín přidáme:
3 SMIDGEN žlutý oxid
3 SMIDGEN slída  měděná sametová 


Na ruce pak vypadají odstíny takto - jsou opravdu intenzivně rozetřené. Vlevo je pro světlou pleť, vpravo pak pro opálenou.

3 komentáře:

  1. Tvářenky jsou naprosto super...asi udělám nálet v eshopu a pokoupím ingredience, aji na ten solný šampon...sice s mícháním barevných oxidů a slíd nemám pražádnou zkušenost, ale všechno je jednou poprvé :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně tak, všechno je jednou poprvé :) A navíc, ani mně se někdy nepodaří kolorovat napoprvé. Ona je ale spotřeba surovin v tomto případě docela malá, tak to zase tak "nebolí" :)

      Vymazat
    2. Přesně tak,hlavně marantu třtinovou (arrowroot) nikde jinde v eshopech s kosmetickými ingrediencemi nemají takže je to jasné :-)

      Vymazat