sobota 18. července 2015

Trio Pink Lady

Růžovou mám nejraděj :) Tak tady je to o Bárbínovském looku. I když v létě klidně můžeme popustit uzdu zaběhnutým konvencím, takže si možná přijdou na své i ty, které nejsou skalní příznivkyně růžové barvy. No a pokud se chystáte na párty, pak tohle trio využijete určitě. Radost pak uděláte mladým slečnám, kterým můžete trio věnovat.
Nejdříve si vyrobíme bázi - tedy pokud ji nemáte. V tomhle případě jsem i na tvářenku použila bázi na lesklé stíny.No a pokud by jste bázi ještě neměli, pak tady je rozpis.

Báze na stíny - shimmer (lesklá)

2 lžičky (zarovnané) sericite slídy
1/2 lžičky kaolínu
1 lžička magnezium stearate

     Je úplně jedno, jaký objem vaše lžička má (klidně vezměte polévkovou lžíci, chcete-li stíny zásobit celou rodinu a kámošky), protože tady jde o vzájemný poměr surovin. Suroviny smícháme (klidně použijte tříštivý mlýnek, ten zajistí dokonalé promísení). 
     Slídy jsou z našeho eshopu. Pokud tedy máte slídy od jinud, bude výsledek krapet jiný.

Zatímco u báze bylo jedno, co jste použili jako měrku, tady je už měřeno kovovými měrnými lžičkami.


Stíny

2 TAD báze
1 TAD slída perlová bílá
1 TAD slída růžová




Tvářenka

2 TAD báze
1 DASH  slída měděná saténová
1 TAD slída růžová
1 DASH slída zlatá saténová



Balzám na rty s UV filtrem

1 SMIDGEN oxidu titaničitého = 0,1g
2 DASH slída perlová bílá = 0,3 g
1 DASH slída růžová = 0,3g
1 kapka EO růžové dřevo - volitelné

Do misky odvážíme vosky, olej a máslo, rozehřejeme ve vodní lázni, přidáme titan a slídy a nakonec esenciální olej. Ihned přeneseme do balzámové trubky. Pokud dáme titanu více, balzám bude mít sice větší UV filtr, ale pak musíme přidat i barevnou slídu (nebo oxid železa), protože by byl příliš  příliš světlý a nepůsobil by na rtech hezky.

Takhle vypadá trio na ruce - zleva doprava stíny, tvářenka, balzám (balzám fotka trochu zkresluje, ve skutečnosti je to více lesklé než bílé)

2 komentáře:

  1. Jak to dobře promísit bez tříštivého mlýnku? A lze oxid titaničitý v balzámu nahradit oxidem zinečnatým? Jinak super recepty,jak mi dojde tvářenka vyrobím si vlasní :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bez mlýnku to jde, ale musí se hlavně dobře připravit báze, aby neměla hrudky. Nahradit titan zinkem jde, ale dejte ho 0,3g a musí se dobře rozetřít, aby nebyly v balzámu zrnka.

      Vymazat