neděle 26. července 2015

Solný šampon II

Slibovala jsem, že zkusím vymyslet funkční solný šampon z šamponové báze, která neobsahuje SLS ani SLES. Vyzkoušela jsem několik variant s tím, že tato funguje na mých jemných polodlouhých vlasech nejlépe.

Rozpis na cca 100 ml

50 g soli
2 ml skvalanu
3 ml caprylisu

Šampon je malinko řidší než z první varianty a taky se mi stalo, že mi do druhého dne klesla sůl trochu ke dnu. Po protřepání se to už ale neopakovalo. PH je kolem 5. S menším obsahem šamponového základu se mi vlasy myly špatně, musela jsem mytí opakovat. Na krátkých vlasech ale věřím, že bude fungovat i menší obsah  šamponového základu. Citronovou šťávu jsem do tohodle receptu nepoužila, i tak má šampon kyselé pH a navíc by se pak už hodně poředil.


6 komentářů:

  1. Paní Míšo, ta sůl vlasům nevadí? Konkrétně sůl v kombinaci s citronem mi zničila sklovinu na zubech.

    OdpovědětVymazat
  2. Šampon je inspirován solným šamponem od LUSH https://www.lush.co.uk/products/big Sůl z vlasů opláchnete. Navic já používám masku a kadeřnice mně vlasy chválí. Takže si myslím, že je to v pořádku.

    OdpovědětVymazat
  3. Dobrý den, šampon je skvělý, dělala jsem ho i kamarádce, ale má citivou pokožku hlavy a po pár použití ji svědí:-( Lze něco přidat, aby to bylo pro citlivou pokožku snesitelnější? Díky.Jana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jani to je fakt těžko říct. Ona citlivá pokožka dělá své. Svědění jako takové poněkud eliminuje EO levandule, ale je to třeba vyzkoušet. Ne vše je pro všechny, jestli mi rozumíte...

      Vymazat