středa 8. července 2015

Rychlá trojka - letní super rychlé produkty

Také si někdy povzdechnete, že něco nestíháte, ale stejně by jste pro sebe rádi něco udělali, popřípadě zapojili děti do tvoření? Následující tři produkty splňují všechno. Jsou rychlé na přípravu, můžete je lehce pozměňovat podle toho, co si přejete, a navíc můžete do jejich přípravy zapojit i děti. Všechny produkty jsou v uvedeném složení vhodné spíše na léto, ale jak jsem napsala, dají se snadno přizpůsobit podle toho, co zrovna potřebujete.


Pleťový krém cca 50 ml

Na výrobu budeme potřebovat jen pár surovin, které smícháme dohromady. Všechny pomůcky, které budeme potřebovat, nezapomeneme vydezinfikovat vysokoprocentním lihem.

2 kapky vit. E
10 kapek EO dle přání
Suroviny smícháme dohromady a naplníme do 50 ml dózy. A jdeme na další :)

Tělový krém cca 110 ml

20 kapek EO dle přání
Suroviny smícháme dohromady a naplníme do 150 ml dózy. Multifunkční báze je v tomto případě lepší, protože můžeme zakomponovat daleko více surovin, včetně oleje. A jdeme na poslední :)


Tělové mýdlo

20 kapek EO dle přání
Mýdlovou hmotu nakrájíme a roztavíme buď ve vodní lázni, nebo v mikrovlnné troubě (nutný nižší výkon, aby se nezačala vařit), přidáme zbytek surovin a nalijeme do silikonové formičky - necháme ztuhnout v ledničce.


Sami vidíte, že všechny výrobky zvládnete do 10 minut - pokud máte vše po ruce. Obzvláště mýdlo bude bavit i děti- soudě dle mého synka.

Všechny nápady jsou opravdu pro inspiraci, protože do bází můžete přidat spoustu dalších surovin. Jenom je třeba se držet základních poměrů.

Žádné komentáře:

Okomentovat