pátek 24. července 2015

Nude look - nové stíny 22, 23 a balzám

Po růžové lady a bronzer looku jsem byla požádána o nude look. Protože od samotného názvu je zřejmé, že se bude jednat o nahé líčení, bude si třeba pohrát malinko se všemi bázemi a ubrat na lesku. U minerálního makeupu si budete muset pohrát s  barvou, tu prostě univerzální nenamíchám, i kdybych se rozkrájela. Tvářenka je z matné báze a stíny rovněž a přidané slídy jsou jen ty saténové.
Přiznám se, že nafotit nude look byl pro mě trochu oříšek. Asi chápete proč. Natočit ruku tak, aby byly vidět odstíny byl skoro nadlidský výkon a musela jsem opakovaně nanášet vrstvu, takže se možná odstíny zdají být poněkud intenzivní. 


Pro nude look je typická velmi přirozená škála barev. Světlým tipům pokožky budou slušet odstíny broskvové či lehce růžové, majitelkám tmavších tónů pleti pak béžové a smetanové odstíny. Určitě se vyplatí provádět pravidelný peeling a případný lesk používat jen formou rozjasňovačů.

Základ - minerální makeup

Pokud máte to štěstí, že je vaše pleť bezchybná, pak vám bude stačit pouze transcelulent pudr. Návod na jeho výrobu naleznete zde.
Pudr je matující, jemně kolorovaný oxidy železa, transparentní a vhodný pro každý typ pleti.



Pokud potřebujeme nějaké to krytí, pak použijeme minerální makeup. Návod na jeho výrobu naleznete zde.  Barvu si musí každý doladit podle svého.  Minerální makeup v odkazu je  mírně opalizující, takže pro ryze matnou verzi musíme upravit bázi, jejíž složení může vypadat takto:


2 lžičky oxid zinečnatý
2 lžičky oxid titaničitý
1 lžička magnesium stearate nebo silica micro pearl pokud máme již nějaké ty vrásky
1 lžička rýžový pudr
1 lžička kukuřičného nebo marantového škrobu
2 lžičky kaolínu


Tvářenka

Tvářenka by měla být v odstínech béžové či broskvové a měla by být spíše matná. Pokud už preferujeme poněkud lesklejší variantu, pak zkuste shimmer bázi kolorovanou pouze oxidy železa, nebo matnou bázi v kombinaci s oxidy železa a saténovou slídou. Návod na druhou verzi tvářenky v broskovém odstínu pro světlou i opálenou pleť naleznete zde.



Stíny

I zde platí, že budeme využívat spíše matnější, popřípadě saténové odstíny. Už bázi můžeme přizpůsobit pro matnější verzi. Její složení pak vypadá takto:

2 lžičky oxid zinečnatý

2 lžičky oxid titaničitý

1 lžička magnesium stearate
1 lžička rýžový pudr


Béžová - č. 22
2 DROP a 2 SMIDGEN žlutý oxid
2 TAD báze
4 DROP béžová slída 













Nude - č. 23
2 TAD báze
1 SMIDGEN žlutý oxid
1 DROP hnědý oxid


U obou stínů platí, že jsou na ruku nanášeny opravdu opakovaně, aby to bylo vůbec na fotce vidět.

Balzám na rty - rtěnka

Třešinkou na dortu je jemný balzám/rtěnka na rty v nude odstínu. Na jeho výrobu budeme potřebovat:

SMIDGEN béžová slída 
1 kapka EO pomeranč - volitelné
Věřte, že na tenhle odstín balzámu jsem opravdu pyšná, protože na rtech vypadá naprosto božsky.


Takhle vypadá barevná paleta na ruce. Zleva doprava transcelulent pudr, minerální makeup, tvářenka pro světlou pleť, stín č. 23, 22, balzám na rty, tvářenka pro tmavou pleť


Uf. Tak to by bylo všechno. Věřím, že se bude příspěvek líbit. Jaké odstíny v nude looku se Vám podařilo namíchat? Pochlubte se :).

Žádné komentáře:

Okomentovat