neděle 12. července 2015

Lehký hydratační body lotion ve spreji

Tímto produktem se snažím vyjít vstříc těm, kdo potřebují pokožku opravdu hodně hydratovat. Mléko ve spreji je pak výbornou volbou, je lehké a aplikuje se opravdu snadno.

Recept na cca 200 ml

10 g skvalanu
140 ml minerální vody
0,3 g xanthanové gumy
10 ml aloe extraktu
10 g močoviny
5 g glycerínu
40 kapek cosgardu 



2 misky
kapučínovač
mini metličku
váhu
 200 ml lahvičku s rozprašovačem (kdyby jste šlehali intenzivně)

Ze všeho nejdříve veškeré nádoby a nářadí vydezinfikujeme vysokoprocentním lihem. Do jedné misky poté odměříme oleje a vosk, do druhé misky  minerální vodu aloe extrakt, močovinu, glycerín a xanthanovou gumu (je lepší kvůli xanthanové gumě nechat misku nejdříve trochu odstát, cca 5 minut, pak znovu promíchat a až poté misku spolu s miskou s oleji vložit do vodní lázně). 

Počkáme, dokud se emulgační vosk zcela nerozpustí. Poté vlijeme vodu do oleje a mícháme, zprvu kapučínovačem, poté metličkou.  Nakonec přidáme konzervant a esenciální oleje dle vlastní volby (raději květinové v množství až 40 kapek). 


Hotové mléko má pH cca 6,2 a vydrží cca 3 měsíce.  Pokud  změní odér, musí se vyhodit.

Toto mléko je vhodné pro ty, kdož potřebují pokožce dodat  hydrataci a navíc chtějí snadnou aplikaci. Xanthanová guma by měla tuto řídkou emulzi pomoci udržet stabilní. Kdyby jste použili jiný vosk, např. olivoil, bylo by mléko na rozprašovač husté. 
Pokud by se náhodou na dně trochu oddělovala voda, stačí mlékem jen před použitím trochu zatřepat (toto se mi stalo poprvé, ale napodruhé jsem malinko zvedla množství vosku i xanthanky a zatím mi emulze drží...) Uveřejněný je právě ten upravený recept:)

Žádné komentáře:

Okomentovat