sobota 4. července 2015

Helios - sluneční olej

Tento zahuštěný olej je určen pro péči o pokožku, která je vystavována slunci. Nejedná se tedy o opalovací olej :) Určitě ale stojí za vyzkoušení, protože o pokožku je třeba v létě opravdu pečovat důkladně. Stačí se jen začíst do mého příspěvku Péče o pokožku v létě. Olej mohou používat děti i muži, ale pro ně vynecháme slídy :)


Rozpis na  100 ml

6 kapek Tocobiolu
10 kapek EO mrkev
10 kapek EO geránium (nebo jiný květinový EO)
1 TAD bronzové slídy
1 TAD zlaté slídy
Pro extra teploty doporučím přidat ještě k emulgačnímu vosku i 10 g včelího vosku

1 misku
mini metličku
váhu
líh na dezinfekci
100 ml lahvičku
setinkovou váhu
odměrku kádinku
měrné kovové lžičky

Ze všeho nejdříve veškeré nádoby a nářadí vydezinfikujeme vysokoprocentním lihem. Do misky odměříme máslo a emulgační vosk (popřípadě i včelí vosk),  misku vložíme do vodní lázně. Po roztavení přidáme ostatní suroviny, promícháme a naplníme do lahvičky.
Olej je připravený k použití :)
Díky karotkovému oleji nám dodá pokožce příjemnou zlatavě oranžovou barvu, zbylé oleje a máslo bude pokožku důkladně vyživovat. Emulgační vosk olej zahustí a pokožce dodá potřebný ochranný film. Slídy pak zajistí lesk na sluníčku a tocobiol zajistí jeho stabilitu v horkém letním počasí.

Určitě se nemusíte bát jeho na první pohled sytě oranžové barvy, na pokožce se rozetře do krásně zlatavé barvy. Pokud ale máte světlé oblečení, mohlo by se ušpinit.

5 komentářů:

  1. Vyzkoušela jsem a maximální spokojenost. Trochu jsem ho upravila, protože jsem neměla sezamový olej. Místo něj jsem použila pupalkový. Dovolila jsem si dát včelí vosk a mám tělové máslo.
    Jsem mile překvapená, protože když si vyrobím tělové máslo mám pocit, že spíše vysušuje.Toto se pěkně vsákne, jen zanechá takový jemný film.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to jsem ráda, že vyhovuje a i to, že jste se pustila do vlastní variace. Děkuji za názor a přeji umírněné slunění :) a krásné léto

      Vymazat
  2. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  3. Dobrý večer, Míšo,
    chtěla jsem si olej vyrobit, ale Tocobiol už v nabídce e-shopu nemáte, čím ho mám tedy nahradit?
    Dekuji :-).

    OdpovědětVymazat