neděle 3. května 2015

Zpevňující krém na krk a dekolt

Oblast dekoltu a krku je pro nás ženy docela ožehavým místem, na kterém je bohužel docela vidět přirozené stárnutí pokožky. Nebudu vám tvrdit, že je můj krém zázračný, ale volila jsem do něj takové složky, které napomáhají jak zpevňovat pokožku, tak jí i tonizovat. Tedy přesně takové složky, které potřebujeme. Krém je navíc díky obsahu aloe i trochu více hydratační :). No a protože se mi nechtělo tentokrát moc přemýšlet nad dekorací, posadila jsem hotový krém do sedmikrásek. Sami uvidíte proč .

.

Recept na 50 ml

12,5 ml olejového macerátu ze sedmikrásky a přesličky
32 ml vody (Evianky)
10 kapek EO grapefruit
5 kapek EO jalovec
10 kapek cosgardu

Zařízení
2 misky
kapučínovač (volitelně)
metlička
setinková váha
vodní lázeň
dóza 50 ml


Ze všeho nejdříve  si připravíme olejový macerát z přesličky a sedmikrásky. Macerát z těchto bylinek má vskutku výborné vlastnosti, protože díky obsahu látek má zpevňující účinek na pokožku. Macerát jsem vyráběla metodou za tepla, přičemž jsem zvolila stejný váhový podíl sedmikrásky a přesličky (obě bylinky byly sušené a podrcené v tříštivém mlýnku). Výsledný macerát má takhle hezky zelenou barvu.


Pokud máte macerát hotový, můžeme přistoupit k výrobě krému. Nejdříve veškeré nádoby a nářadí vydezinfikujeme vysokoprocentním lihem. Do jedné misky poté odměříme olej a emulgační vosk, do druhé misky dáme minerální vodu a aloe. Obě misky vložíme do vodní lázně.

Po rozpuštění vosku, obě vyjmeme a vlijeme vodní fázi do olejové a mícháme.


Po prochladnutí přidáme esenciální oleje a konzervant, pak už jen promícháme a plníme do vydezinfikované dózy.

Hotový krém vydrží cca 3 měsíce. Zvolené esenciální oleje mají tonizační účinek, proto krém vhodně doplní. Krém používáme na oblast krku  dekoltu.

Pokud si netroufáte na výrobu krému tímto způsobem, můžete hotový macerát zakomponovat do naší multifunkční krémové báze. Pro přípravu rychlého krému si vezmeme 6 ml macerátu a 44 ml (cca 44 g) multifunkční báze. Vše stačí jen promíchat a doplnit oběma esenciálními oleji.

Další úžasné recepty naleznete v mé velké pracovní knize Zelená kosmetika

Jak se Vám recept líbí? Už jste ho vyzkoušeli? 


Sponzorovaný odkaz


Žádné komentáře:

Okomentovat