středa 20. května 2015

Hlubokočistící maska s rhassoulem a bylinkami

Výborná hlubokočistící maska, kterou můžete mít stále po ruce. Můžete si dopředu připravit suchou směs s bylinkami a použít jí jako rychlý základ, ke kterému přidáte jen med a kapku levandule. Maska díky svému složení nejen že čistí pleť do hloubky, ale zároveň jí díky medu vyživuje a díky bylinkám léčí případné nedokonalosti.

Postup

Ze všeho nejdříve je třeba si připravit bylinný pudr z heřmánku a mesíčku lékařského. Pudr se vyrobí tak, že se vezme 1 lžíce heřmánku a 2 lžíce měsíčku (je podstatně lehčí) a nasucho rozmixuje v mixéru.

Suchý základ
2 díly rhassoulu
1 díl bylinného pudru

Recept na jednu dávku

1 vrchovatá lžička suché směsi
1 rovná lžička medu

1 lžička minerální vody
2 kapky esenciálního oleje levandule

Všechny suroviny se smíchají ve skleněné misce do podoby pasty (podle potřeby přidáme nebo ubereme množství vody). Pasta se nanáší na čistou pleť (vynechá se oblast kolem očí) a nechává se působit cca 10 minut. Následně se z obličeje smyje vlažnou vodou - lze rovnou provést mírnou masáž, což způsobí jemný peeling. 
Po umytí a osušení obličeje je vhodné nanést hydratační krém. Maska se aplikuje 2x týdně, přebytek hotové masky se neskladuje.

2 komentáře:

  1. Míšo, myslíte, že by tato maska byla vhodná i pro velmi citlivou pleť, kterou bohužel vlastním? Vyzkoušela jsem již několik přírodních masek, ale žádná mi bohužel zatím nevyhovovala.
    Kristina

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kristino pokud máte hodně citlivou pleť, zkusila bych klasický kaolín, rhassoul by mohl možná dráždit. Těžko ale předjímat, jak Vaše pleť zareaguje.

      Vymazat