středa 13. května 2015

Minerální makeup - 15-40 let

Minerální kosmetika je naprostým fenoménem a já musím jen souhlasit. Sama na ní nedám dopustit a  klasický makeup u mě už nenajdete. Dneska jsem si pro vás připravila minerální makeup s lehce opalizujícím efektem.


Báze vhodná pro 15 – 40 let, protože je lehce opalizující. Je také velmi vhodná pro tvářenky (bez rýžového pudru).  Vyznačuje se středním krytím, dobrou přilnavosti a dobrou UV ochranou. Pokud by vám nevyhovovala opalizující forma, můžete snížit množství sericite mica a nahradit ho zinkem, titaniem (pak bude více krycí) či rýžovým pudrem (méně krycí). Pokud máte pochybnosti o surovinách, pak vězte, že tyto suroviny (a  mnohem více) najdete v každém pudru. To, že pleti nevadí, mohu potvrdit i sama za sebe, protože já už používám výhradně své  makeupy :)

Recept na bázi - pro cca 3 pudry

4 lžičky sericite mica
2 lžičky oxid zinečnatý
2 lžičky oxid titaničitý
1 lžička magnesium stearate
1 lžička rýžový pudr

Používá se zarovnaná čajová lžička.
Barevný koncentrát 
Toto je jedna z mnoha možných barevných kombinací.  Barevný koncentrát smíchejte a přidávejte po lžičkách DASH do báze.
1 zarovnaná čajová lžička žlutého oxidu
3 zarovnané lžičky SMIDGEN červeného  nebo hnědého oxidu
2 zarovnané lžičky SMIDGEN černého oxidu
Jak vytvořit vlasní pudr (minerální makeup). Potřebujeme třecí misku, nebo elektrický tříštivý mlýnek (mlýnek na bylinky), v nejhorším zipbag. Vezmeme 3 zarovnané lžičky báze a přidáme 1 lžičku DASH barevného koncentrátu. Nyní je třeba třít, protože protřepat NESTAČÍ. Málo intenzivní? Přidáme opět barevný koncentrát. Pozor, z počátku to opravdu svádí, aby jsme dali koncentrátu hodně, takže třeme, popřípadě mixujeme opravdu dostatečně.
Míchání pudru je poměrně věda - nikoliv v bázi, ale právě v barevném koncentrátu, takže tady opravdu doporučuji navštívit kurz. Věřte, že i receptutury se poměrně špatně shánějí.
Kurz pro vás mohu připravit i sama - stačí dát dohromady 5 zájemců a přijedu kamkoliv. Kontaktujte mě na mishabeauty@seznam.cz. Kurz se uskuteční v tomto duchu

2 komentáře:

  1. To je nádhera, to chci umět. Pěkně prosím, jestli nějaké pražandy plánují zorganizovat si kurz Výroby miner. kosmetiky a pozvat si Michaelu, moc ráda se přidám. Ve svém okolí nemám žádné nadšence výroby vlastní kosmetiky, tak se nemám s kým družit :-).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě, ráda kurz povedu. Naučíte se dělat makeupy, stíny, tvářenky. Ke všemu manuálek plný receptů :)

      Vymazat