středa 3. prosince 2014

Vrstvení II - denní rituál

O vrstvení jsem už psala zde s tím, že jsem popsala večerní rituál. Nyní je na řadě rituál po ránu.  Všechny vhodné recepty opět najdete v záložce vrstvení (postupně přidávám).

Rituál pro start nového dne :)

1. fáze -  čištění

K očištění můžete použít cokoliv, od jemných mýdlových gelů, čistících tonik po mléka, podle toho, co kdo preferuje. Osobně mám nejraději čistící mléka. Můžete zkusit třeba toto čistící mléko pro normální pleť.  I když se to nezdá, i během noci se pleť mírně "ušpiní". Určitě to sami uvidíte na vatovém tamponku.

2. fáze - hydratace

Hydratace je velmi důležitou fází a to hlavně při startu do nového dne. Do pokožky potřebujeme dostat dostatek  "vláhy" a to buď formou mlhy, či různých tonik. U tonik pozor na to, aby neobsahovala čisticí složku. Hydratační tonika se do pokožky vtlačují pomoci vatového tamponku. Tento způsob hydratace je dostačující u mladších ročníků, zralé pleti prospívají speciální hydratační séra z hloubkové péče následována  buď emulzními nebo u suché pleti olejovými séry.

3. fáze - hloubková péče

K hloubkové péči jsou vhodná různá séra a to zejména lehká emulzní s obsahem aktivních látek. Tedy opět podle typu pleti. Máte-li velmi suchou pleť, zkuste  pleťová olejová séra, která uzamykají vlhkost v pokožce. Osobně po ránu preferuji lehoučké luxusní sérum.

4. fáze - výživa a hydratace

Poslední vrstvou je lehčí krém, který se dobře vstřebá a umožní nám následné nanesení makeupu. Úkolem této vrstvy je dokončení péče o pleť, která je tak připravena čelit denním výzvám :) . Můžete zkusit například jednoduchý "dětský" krém a nebo si poupravte tenhle pánský krém (stačí vynechat panthenol na úkor vody a místo santalu dát třeba růži nebo jasmín).

Při tomto způsobu péče se vám může přechodně i zhoršit stav pleti - stejně jak se to stalo mně. Stačí ale vytrvat cca 1 měsíc a uvidíte, jak prokouknete.




6 komentářů:

  1. Zhoršení stavu pleti zahrnuje i pocit pnutí? Asi hodinu po aplikaci všech vrstev cítím napjatost pokožky a jakoby lehké štípání. Pak to přejde, ale i tak mám pocit, že pleť není dostatečně hydratovaná, i když používám celou řadu hydratační.

    OdpovědětVymazat
  2. Hm, tak takový pocit opravdu neznám. Hlavně mě zaráží ten pocit nedostatečné hydratace, protože tenhle rituál je opravdu nabitý. Můžu vědět, jaké konkrétní produkty používáte?

    OdpovědětVymazat
  3. Odličovací balzám, hydratační mléko, sérum s jasmínem, lehký jarní hydratační krém - vše dle vašich receptů. Pleť vypadá na pohled krásně, ale pořád mám pocit, že jí ta voda chybí. Snažím se dostatečně pít. Tak nevím...

    OdpovědětVymazat
  4. Zapomněla jsem napsat do seznamu tonikum.

    OdpovědětVymazat
  5. Napadá mě jen zvýšit množství hyaluronky a to až na 1%. Po konzultaci s vývojovou laboratoří lze u sér jít až na 2% (zatím jsem nezkoušela). Platí to u naší hyaluronky, z našeho eshopu, kde známe i výrobce. Ještě lze pleť zavlažovat i během dne opravdu jemným sprejem. Stačí k tomu Evianka v rozprašovači s několika kapkami například růže, geránia či levandule (nutno před použitím protrepat), popřípadě květinová voda. Ještě se můžete například pohybovat ve velmi suchem prostředí, pak pomůže i zvlhčovač vzduchu. Už mě opravdu víc nenapadá.

    OdpovědětVymazat