úterý 9. prosince 2014

Rostlinná másla - bylinková k vnějšímu použití :)

Určitě každý z vás zná rostlinná másla, jako například bambucké, kakaové, mangové... Věděli jste ale, že si můžete vyrobit jakékoliv rostlinné máslo? Můžete si tak vyrobit vlastní mandlové, avokádové, olivové, arganové, prostě jakékoliv máslo, které je skvělé na vyživení pokožky vašeho těla. Můžete k tomu třeba použít i  olejové maceráty, takže si vlastně vyrobíte netradiční léčivý produkt jako například třezalkové máslo, konopné... Stačit vám k tomu budou pouhé 3 suroviny, jejichž vzájemným poměrem můžete vytvářet různá másla. Na fotografii je mandlové máslo  recept na výrobu je uveden níže :)


Recept

30 g mandlového oleje

Všechny suroviny vložte do misky a zahřívejte ve vodní lázni do rozpuštění. Potom vyjměte a míchejte do ztuhnutí - nebojte se, tuhne to docela rychle. No a máslo je na světě :) Jak jsem uvedla, místo mandlového můžete použít jakýkoliv jiný olej lisovaný za studena, olejový macerát, nebo klidně i směs olejů a přidat můžete i esenciální oleje - dle libosti. Máslo tak přebírá vlastnosti olejů či macerátů. 
Informace čerpány z Aroma-zone.

3 komentáře:

  1. Tak to určitě vyzkouším. Teď jsem kys. stearovou objednávala, že vyzkouším nějaký recept kde je a cetylalkoholu mám též velký pytel:-)

    OdpovědětVymazat
  2. Dnes som robila toto maslo, ale výsledok je veľmi tvrdé maslo, nemá tam byť menej buď kyseliny stearovej alebo cetylalkoholu?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. fotka odpovídá receptu. Pokud chcete měkčí verzi, stačí přizpůsobit poměry.

      Vymazat