středa 3. prosince 2014

Luxusní denní pleťové sérum s jasmínem

Recept na toto sérum není zrovna nejjednodušší, ale za to vám mohu slíbit, že  výsledný produkt je naprosto famózní. Jedná se o můj vlastní originální recept a troufám si říct, že sérum strčí do kapsy mnohé luxusní značky. Je  doslova nabité aktivními látkami a budu ráda, pokud mi napíšete vaše dojmy z používání. Jedná se o produkt, který je ideální pro vrstvení A jen tak mimochodem, ta růže je z naší zahrady - poslední květ, který mám ve váze už více jak týden :).



Recept


1,5 g Olivoil
3 g aloe extrakt
0,15 g xanthanové gumy - (ano tak málo)
1 g vitamínu C
0,5 g inulinu
1 g pomegranate lipoactiv
5 kapek EO mrkev
3 kapky EO růže damaškové
3 kapky absolue jasmín grandiflorum nebo sambac
10 kapek sensicare


Zařízení
2 misky (3 misky)
kapučínovač (volitelně)
metlička
setinková váha
vodní lázeň
lahvička 50 ml s dávkovačem


Ze všeho nejdříve veškeré nádoby a nářadí vydezinfikujte vysokoprocentním lihem. Do jedné misky poté odměřte olej, caprylis a emulgační vosk, do druhé misky dejte demineralizovanou vodu, růžovou vodu a aloe.  Obě misky (tedy klasickou vodní a olejovou fázi) vložte do vodní lázně.


Po rozpuštění vosku, obě vyjměte. Vlijte vodní fázi do olejové.

A míchejte


Pomoci si můžete druhou miskou se studenou vodou.


Ke konci emulgace přidejte postupně všechny zbylé ingredience. Tady určitě doporučím nečekat na úplné prochladnutí, protože třeba inulín se pak  hůře rozmíchává. Xanthanová guma v tomto případě zajistí stabilitu emulze, protože je v ní opravdu málo oleje i emulgačního vosku. 

Výsledné sérum nádherně voní a opravdu dává dlouhotrvající pocit luxusu. Díky vůně séra už nemusíte následující krém nijak parfémovat, protože jasmín vydrží na pokožce vonět poměrně dlouho a je škoda ho něčím přetlouct. Nemáte - li jasmín rádi, pak ho prostě vynechte.

Při nanášení můžete mít chvíli pocit, že sérum lepí a navíc že hodně klouže po pokožce. Nenechte se odradit, po chvíli se opravdu vstřebá a zanechá nádherný pocit hladké pokožky. 

Máte - li citlivou pleť, snižte množství vit. C na polovičku - pro jistotu.

No a protože se jedná o dost nabité sérum, které mně sice maximálně vyhovuje, udělejte si raději test kožní snášenlivosti, aby jste mě pak neposílali "ke všem čertům".




8 komentářů:

  1. Tak tohle je opravdu výzva!Těším se až bude u mě v koupelně :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Byla tu prosba na něco s vitamínem C :), tak jsem ho tam zakomponovala a nějakou dobu produkt zkoušela a je fakt úžasný :)

    OdpovědětVymazat
  3. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Míšo co si myslíte o tom vynechat oleje a emulgátor a vyrobit to jen jako gel?

      Vymazat
  4. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  5. Zdravim, co je mysleno medem v kapkach a kde se toda sehnat dekuji.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. je to tzv Honeygut. Jedná se o hydratační surovinu. Můžete ho s úspěchem nahradit Fucogelem. Pátrat musíte na webu :)

      Vymazat