neděle 7. prosince 2014

Domácí sušenky s pravou vanilkou a skořicí

Škoda že nemůžete cítit tu úžasnou vůni, která se line u pečení těhle výborných sušenek. Pokud vynecháte vanilku a skořici, můžete je snadno uzpůsobit podle vašich chutí. Můžete přidat jiné koření, čokoládu, kandované ovoce, prostě cokoliv, co máte rádi :)

Recept

220 g hery nebo másla
290 g třtinového cuktu
1 lžíce medu
2 vejce
400 g hladké mouky
1 lžička prášku do pečiva
1 vanilkový lusk a 1/2 lžičky skořice (popřípadě něco jiného pole chuti)

Ze všeho nejdříve utřete máslo s cukrem do pěny, až zesvětlá a nabude. Pak zašlehejte med a vejce. Zvlášť promíchejte mouku a kypřicí prášek. Pokud použijete pravou vanilku jako já, vyškrabejte z lusku zrníčka a přidejte je spolu se skořicí do směsi. Nakonec do vaječné hmoty zamíchejte mouku s práškem do pečiva. Já jsem ji zapracovala ručně, na vále :) Pokud zvolíte jinou příchuť, je na čase jí do těsta přidat také :). 

Vyválejte z těsta 2 válečky o průměru 5 cm, zabalte ho do potravinářské fólie a dejte na 1 hodinu do mrazáku. Do lednice to opravdu nestačí, protože těsto se jinak strašně rychle rozehřívá a měkne a nejdou z něj potom krájet kolečka :)

Vyjměte těsto z mrazáku, odstraňte fólii a váleček nakrájejte na 1 cm silná kolečka. Rozložte je na plech s pečícím papírem a pečte v předehřáté troubě při 180°c cca 15 minut - dozlatova. 

Pozor, nechte kolem sušenek dostatek místa, během pečení se jejich obvod zvětší.

DOBROU CHUŤ!



Žádné komentáře:

Okomentovat