pátek 24. října 2014

Pleťový krém - rosacea

Tento krém je vhodný pro majitelky pleti, která je zatížena rosacea. Takto postižená pleť je velmi citlivá a negativně reaguje na velké množství klasických  přípravků. Složky tohoto krému bohužel rosacea nevyléčí, ale krém respektuje specifické požadavky. Je na místě upozornit, že krém je lépe vyzkoušet na malé ploše a zjistit, zda vám bude opravdu vyhovovat.

Recept

5 g šípkového oleje
5 g oleje ze světlice
4 g emulgátoru GSC
15 ml růžové vody
18 ml Evian
2 g glycerínu
5 kapek EO neroli
5 kapek EO levandule
konzervant


Mimo to budete potřebovat:
2 misky
kapučínovač
metličku
váhu
vodní lázeň
líh na dezinfekci
50 ml dózu

Ze všeho nejdříve veškeré nádoby a nářadí vydezinfikujte vysokoprocentním lihem. Do jedné misky poté odměřte oleje a emulgační vosk, do druhé misky dejte růžovou vodu, glycerín a minerální vodu. Obě misky vložte do vodní lázně.


Počkejte, až se vosk zcela rozpustí, vyjměte z vodní lázně a vlijte vodu do oleje.


Potom míchejte, zprvu kapučínovačem, později metličkou.


Můžete si pomoci s chladnutím krému v misce s ledovou vodou.


Po zchladnutí emulze přidejte neroli a levanduli a konzervant. Hotový krém má takhle krásnou konzistenci - je nažloutlý a to hlavně díky šípkovému oleji.


Hotový krém přendejte do dózy a označte datum výroby nebo spotřeby. Pokud používáte konzervant, vydrží vám nejméně 3 měsíce. Pokud chcete variantu bez něj, skladujte krém v ledničce a měli by jste ho do 1 měsíce spotřebovat. Pokud krém změní odér, okamžitě ho vyhoďte.


Žádné komentáře:

Okomentovat