čtvrtek 11. září 2014

Pleťové tonikum - anti - aging

Pleťové tonikum by mělo být nedílnou součástí  při péči o pleť.  Dneska vám popíšu způsob, jak si vyrobit zpevňující tonikum, díky kterému můžete oddálit přirozený proces stárnutí pokožky (dle mého subjektivního pocitu :)). Recept není nikterak složitý a věřím, že si ho oblíbíte. 





Recept na 100ml 

50 ml přesličkového macerátu nebo infuze
40 ml růžové vody
2 ml  aloe extraktu
4 g močoviny
2 g medu
20 kapek cosgardu



Ze všeho nejdříve si musíte vyrobit přesličkový macerát, nebo infuzi. 

Macerát
10 g sušené rozdrcené přesličky
90 ml čisté vody (Evian a spol.) 
100 ml čistá lahvička
Nasypejte přesličku do vydezinfikované lahvičky a zalijte čistou studenou vodou. Protřepejte a nechte 24 hodin macerovat při pokojové teplotě. Pokud můžete, průběžně protřepávejte. Poté macerát přefiltrujte přes kávový filtr - hotovo. Pozor, macerát je citlivý na kontaminaci, je lépe ho vždy připravovat čerstvý.

Infuze
10 g sušené rozdrcené přesličky
90 ml čisté vody (Evian a spol.) 
hrnek
Přesličku přelijte vroucí vodou, zamíchejte a po vychladnutí přefiltrujte přes kávový filtr - hotovo. Pozor, i infuze je citlivá na kontaminaci, je lépe jí vždy připravovat čerstvou.




Poté, co jste si připravili přesličkové cokoliv, odměřte požadované množství a přelijte do vydezinfikované lahvičky. Přidejte ostatní suroviny, ano, opravdu se jedná o čistý med, který má úžasné antibakteriální  a hydratační vlastnosti. Jen je třeba mít med od včelaře a ne ten kupovaný (pokud máte med Manuka, tak šup tam s ním). Na závěr vše protřepejte a používejte každé ráno i na noc, před nanesením pleťového krému.

Určitě se nemusíte bát, že budete mít díky medu "upatlaný" pocit.

O prospěšnosti přesličky, jejích úžasných vlastnostech a využití, se můžete dočíst na mém starém blogu zde.

Vyzkoušeli jste to? Jak vám tonikum vyhovuje? Podělte se o vlastní zkušenosti.

Sponzorovaný odkaz




Žádné komentáře:

Okomentovat