pondělí 25. prosince 2017

Sváteční regenerační šlehané bambucké máslo

Ptáte se proč sváteční? No protože je to dárek. Dneska ho vezu mamce, tak jsem zvědavá, s jakou se potáži. Ono s mamkou je to složité, protože se ne a ne trefit do jejího vkusu. Tak tentokrát věřím, že to vyjde.




Rozpis na cca 500 ml

EO nebo parfém na ovonění -variantní

Mimo to budeme potřebovat hlubší misku a hlavně šlehač. Postup výroby je velmi jednoduchý. Do misky odvážíme mimo pudru vše a šleháme. Bambucké máslo nerozpouštím, šlehám ho rovnou. Pokud vytrváte šlehat cca 5 minut na nejvyšší otáčky, dostanete doslova šlehačkovou konzistenci. Pro snížení mastného pocitu a pro zvýšení blahodárného účinku másla na pokožku jsem zašlehala koloidní oves. Z cca 200 g surovin získáme skoro 500 ml parádně našlehaného másla, které se krásně roztírá. 


Pokud se ptáte, proč je máslo regenerační, pak je to díky zvoleným olejům.  Olej z pšeničných klíčků, Sacha Inchi a Opuncia Lipoactiv jsou regenerační suroviny. Třtinový skvalan máslo zlehčuje a skvěle o pokožku pečuje. Třešničkou na pověstném dortu je pak koloidní oves, který má mnoho skvělých benefitů. Více o koloidním ovsu můžete dočíst ZDE. Pokud máslo použijete ještě na vlhkou pokožku, uvidíte, jak nádherně vláčná bude.

Žádné komentáře:

Okomentovat