pondělí 2. října 2017

Sjednocující pleťový krém

Tak sice nerada to píšu, ale když ona je to pravda. Milé dámy, léto nám pomalu končí 😢 a i když si určitě dáváme všechny pozor na sluníčko, přeci jen se může stát, že po létě máme nevyrovnaný tón pleti. Nechci přímo psát, že by jsme jako flekaté, ale pokud se podívám kriticky na svou odlíčenou tvář, no tak co bych vám měla povídat... Ještě, že máme po ruce suroviny, které si s tím poradí :). Dávám tedy všanc pro inspiraci pleťový krém, který si s drobnými nedokonalostmi tohoto typu poradí. A navíc je pro 40+ :)



Rozpis na cca 50 ml

3,5 g Olivoilu
30 ml vody, já použila demineralizovanou
3 g Fucogelu
1 g Liftonin Xpert (mladé dámy toto nemají za potřebí :))
konzervant - já dala 10 kapek Cosgardu
1 velká kapka vitamínu E acetate
variantně pár kapek EO nebo parfému do kosmetiky

Vše potřebné můžete koupit ZDE

Mimo to budeme potřebovat dvě misky, dózu, metličku nebo kapučínovač, vysokoprocentní líh na dezinfekci, vodní lázeň, dózu.

Postup je následující. Do jedné misky odvážíme oleje a vosk (olejová fáze), do druhé vodu a Fucogel. Misky vložíme do vodní lázně a zahříváme do doby roztavení vosku v oleji. Misky vyjmeme, přičemž vodní fázi vlijeme do olejové. Energicky mícháme do vytvoření bílé emulze. Nyní si můžeme pomoci větší miskou s ledovou vodou, do které vložíme misku s emulzí, přidáme Botanic white, konzervant a vitamín E, popřípadě ještě nějaké EO nebo parfém na ovonění a krém přepravíme do dózy. Pokud vám už byl nějaký ten pátek, přidejte i Liftonin, je to výborná anti-aging surovina.

PH takto připraveného krému je cca 6 - bude záležet na použité vodě. 

Krém má úžasnou konzistenci a vstřebává se do několika minut. Na mém Instagramu  mishabeauty_org můžete vidět, jak se lehce roztírá, nenechává žádnou bílou stopu. Používám ho na den, na noc stále ještě mám obnovující letní krém. Jakmile ho vypotřebuji, dám nějaký výživný

Tak co říkáte? Vyzkoušíte si krém vyrobit také?

Žádné komentáře:

Okomentovat