neděle 22. října 2017

Růžový ovesný výživný tělový krém

Tělová mléka jsou super, ale na noc ráda používám něco hutnějšího. Tenhle bohatý tělový krém je opravdu výživný, ale zároveň je hydratační a má šťávu 😉, doslova a do písmene. Růže je totiž ve formě rostlinné šťávy... Krém je velmi vhodný pro citlivou pokožku.




Rozpis na cca 100 ml

63 ml vody (destil, demi, květinové)
2 kapky vitamínu E acetate - volitelné
konzervant - já dala 20 kapek cosgardu
EO nebo parfém do kosmetiky 

Výhodný set na výrobu krému můžete koupit ZDE

Mimo to budeme potřebovat dvě misky, dózu, metličku nebo kapučínovač, vysokoprocentní líh na dezinfekci, vodní lázeň, dózu. Vše samozřejmě nejdřív vydezinfikujeme.

Postup je následující. Do jedné misky odvážíme oleje a vosky (olejová fáze), do druhé vodu, šťávu, oves a yogurtene. Misky vložíme do vodní lázně a zahříváme do doby roztavení vosků v oleji. Misky vyjmeme, přičemž vodní fázi pořádně promícháme a pak vlijeme do olejové. Energicky mícháme do vytvoření bílé emulze. Nyní si můžeme pomoci větší miskou s ledovou vodou, do které vložíme misku s emulzí, přidáme vitamín E, konzervant a volitelně EO nebo parfém na ovonění a krém přepravíme do dózy.

PH takto připraveného krému je cca 5 - 5,5 - bude záležet na použité vodě. 

Krém na první dobrou vypadá jako husté Salko. Myslím tím, že se poněkud "táhne" a může na první dotyk působit lepivě. Nenechte se ale mýlit, krém se dobře vstřebává a po cca 1 minutě po aplikaci zanechává pokožku až miminkovsky jemnou a sametovou. Nemá smysl dávat na pokožku nános, krém je opravdu bohatý. Pokud dáte krému hodně, bude chvilku trvat, než ho do pokožky vetřete.

2 komentáře:

  1. Milá Miso, moc dekuji za tenhle dokonaly recept, mam od Vas vyzkousene vsechny telove mleka a balzamy. Ze vsech jsem milovala obnovujici telovy krem s Cleomilkem, ale tenhle je absolutni TOP. Po operaci kolena ted jezdim kazdy druhy den na rehabilitace, a nejvic mam vodnich rehabilitaci, a tudiz min. 3 hodiny stravim ve vode. Kdyz vylezu z vody, na pokozce je ochranny film, voda mne vubec nepromaci pokozku a nejvetsi bonus je, ze i po utreni rucnikem, je pokozka cela hebka a jakobych se prave natrela kremem. tenhle telovy krem proste vytvari opravdu ochranny film. Jindy jsem mela po bazenu pokozku priserne suchou, ted? jedna basen, nemusim se po bazenu vubec natirat. Za sebe rozhodne dekuji, za TOP telovy krem a preji krasne svatky

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. moc děkuji, jsem ráda, že se Vám líbí. A děkuji i za koment ve skupině ;)
      Mějte krásné svátky :)

      Vymazat