sobota 14. října 2017

Hydratační podkladový gel

Na gel tohoto typu se chystám už dlouho. Určitě víte, že makeup se má nanášet na hydratovanou pleť. Ono obecně pleť je třeba hydratovat, protože správná hydratace zaručí mimo jiné i pružnost pokožky.  A pružná pokožka je méně náchylná ke tvoření vrásek, například. Gel bude navíc výborně doplňovat denní rutinu těch, které milují olejová séra. Ta je vhodná aplikovat právě na hydratovanou pokožku. Tento gel je univerzální a je určen pro všechny typy pokožky a navíc i pro všechny věkové kategorie. Složení je natolik přívětivé, že u mladé pleti bude působit preventivně, pro 40 leté krásky mého typu 😊 působí proti předčasné tvorbě vrásek, no a sátiletým při dlouhodobém používání dodá mladistvějšího vzhledu. Jako nevyrobte to...



Rozpis na 50 ml

1,5 g ječmenného škrobu - vynechte pokud ho chcete používat pod olejová séra
0,2 g Oligo HA
0,75 g sucraclearu
konzervant

Mimo to budeme potřebovat vyšší úzkou nádobku (skleničku), kapučínovač, váhu, 50 ml lahvičku a dávkovací pumpičku (nebo uzávěr s kapací vložkou) a dezinfekční prostředek.

Postup výroby je jednoduchý, do odměřeného množství hydrolátu vmícháme polyfenoly, Fucogel a Hydrobalance. Za pomoci kapučínovače vmícháme ječmenný škrob, Oligo a na závěr sucraclear. Zejména Sucraclear  je třeba opravdu dobře rozmíchat, aby se netvořily "pucky".

Do gelu nakonec přidáme konzervant, který je vhodný pro pH cca 5, přesně tolik má totiž hotový gel. Gel přeneseme do vydezinfikované lahvičky, uzavřeme uzávěrem s pumpičkou a používáme dle potřeby. 

Gel je výborný pod makeup i díky ječmennému škrobu, který pokožce dodá nádherně sametový povrch. Pokud potřebujete jen  klasicky hydratovat, tak ho vynechte. Jakou má gel konzistenci můžete krásně vidět na krátkém videu na mém Instagramu

Žádné komentáře:

Okomentovat