pondělí 9. října 2017

Hydratační meduňkové tonikum pro zralou pleť

Vyslyšela jsem prosbu a postupně zařadím několik produktů pro zralou pleť. Začnu tím nejjednodušším, a to hydratačním tonikem. Tonikum lze vyrobit v několika málo minutách, protože je to takové "PROTŘEPAT, NEMÍCHAT" 😚. Pro jeho výrobu jsem použila dárečkové suroviny (aloe a meduňku). Jednak proto, aby jste měli inspiraci jak aktivní látky využít a hlavně proto, že meduňkový extrakt je opravdu to pravé právě pro zralou pleť. Meduňka je ale také uklidňující, proto si na své přijdou i majitelky tzv. stresované pokožky. Takže něco pro mě :).


Rozpis na 100 ml

5 g meduňkového BIO extraktu
5 g aloe BIO extraktu
84 ml vody
konzervant - já dala 20 kapek cosgardu

Mimo to budeme potřebovat 100 ml lahvičku s uzávěrem, vysokoprocentní líh na dezinfekci, váhu.



Postup je velmi jednoduchý. Do vydezinfikované lahvičky odměříme potřebné suroviny, uzavřeme, protřepeme a je hotovo. Tonikum je  díky použitým surovinám hlavně hydratační a navíc díky meduňkovému extraktu je přímo stvořené pro zralou pleť. O meduňce a jejím využití v kosmetice sem se rozepsala v příspěvku ZDE.  A málem jsem zapomněla, pH je cca 5 - 5,5 - bude záležet na použité vodě.

Hydratační tonika se používají na očištěnou pleť. Buď je mlžeme za pomoci rozprašovače přímo nastříkat na pleť a pak použijeme svůj krém nebo třeba pleťový olej, třeba TENTO, anebo se tonika aplikují na tamponek (vatový či z biobavlny) a doslova se vtlačují do pokožky.

Tonikum lze vylepšit ještě 0,2 g Oligo HA, ale to již bude záležet natom, nakolik se budete chtít rozmazlit.

Tonikum, protože není nijak parfemované, mohou klidně používat i muži. Proč ne, vždyť i muži si zasluhují trochu toho kosmetického hýčkání.

Žádné komentáře:

Okomentovat