neděle 24. září 2017

Šamponová koule

Tenhle nápad jsem nosila v hlavě už dlouho a přemýšlela jsem, jak bude fungovat. Tenhle šampon bude spíš alternativou, asi ho nebudete používat pořád. I když možná, pokud máte krátké vlasy, tak proč ne. 



Rozpis na 100 g

30 g coco glucosidu
35 g rhassoulu
25 g kaolínu
4 g hemiskvalanu
4 g panthenolu
1, 5 g silic, já použila levanduli a citron
0,5 g rozmarýnového extraktu


Mimo to budeme potřebovat misku,váhu a asi nejlepší je rukavice na "uhňácání" hmoty. Do misky odvážíme vše potřebné, je docela jedno v jakém pořadí a vše pořádně prohněteme. Hmota je docela tuhá :). Nic víc, během dvou minutek je hotovo.

Hmotu je třeba uskladnit v nějaké dóze, aby neosychala.

Tak a teď jak na umytí vlasů. Prostě si kousek odebereme, podle délky vlasů, já použila takový větší lískový ořech. Vlasy pořádně namočíme a teď buď postupně hmotu mydlíme v mokrých rukou a nanášíme na vlasy, nebo jí vlasy přejíždíme (lepší udělat si placku).
Já mám vlasy polodlouhé a chvilku mi to trvalo, než jsem je umyla. 

Po umytí jsem záměrně nepoužila kondicioner, chtěla jsem vědět, jak budou vlasy vypadat. Vlasy jsou po umytí jiné, jsou drsnější a rozhodně neplihnou. Ideální pro případ, že potřebujete vlasy tvarovat. Ono vytvarovat vlasy jemné je dost oříšek :). Do vlasů jsem jen vetřela Bezoplachové sérum a nastříkala je Hydratačním dvoufázovým sprejem. Vlasy neplihnou ani tak.

Pokud by vám šampon na mytí vlasů nevyhovoval, rozhodně ho nevyhazujte. Krásně se s ním myje :)

Tak co si o tom myslíte?

2 komentáře:

  1. Vážená paní Suchá,
    omlouvám se za nesouvisející příspěvek, ale bylo by možné, abyste mi poradila, jak si vyrobit čistící pěnu (do zpěňovací lahvičky) na mastnou pleť s akné (věk 25 let). Bylo by nejlepší aby to bylo možné použít i k odlíčení.
    Děkuji
    Zuzana Dvořáková

    OdpovědětVymazat
  2. Tak vyzkoušeno.:) Hmota fakt hutná, výrazně mi pomohly navlhčené rukavice a pak ruce, dala jsem 2 g skvalanu a 2 g coco silikonu a rhassoulu jsem měla zbytek, ten jsem doplnila růžovým jílem. A pak aplikace. :D Už jsem sahala po svém šampuku, ale říkám si "Kláro, vydrž!!!" Nakonec se mi osvědčilo, jak píše Míša to rozmydlit v rukou a vlasy jsem umyla.
    Děvčata, ten objem!!! :) Zase jako zamlada, před porodem, pyšním se lví hřívou a po použití hydratační mlhy nám i vlasové vlákno pěkně vyhlazené. Opět, jak píše Míša, nebude to na denní použití, ale sem tam, když fakt budu potřebovat zvednout objem, na to je to bomba. Díky. :)
    Zdraví Klára Kantová

    OdpovědětVymazat