čtvrtek 17. srpna 2017

Suchý šampon

Suché šampony jsou alternativou pro ty klasické. Princip čištění je samozřejmě naprosto odlišný, ale někomu mohou vyhovovat více, než "mokrá cesta". Já sama ho používám hlavně když nemám čas na umytí vlasů, ale vlasy již nejsou ve  100 % kondici. Díky suchému šamponu tak v pár minutách vlasy pěkně "umyji" a mohu ťapkat 😉Benefitem je to, že suchý šampon i krapet "tuží" a dodává na objemu...



Rozpis na cca 250 ml

30 kapek EO máta
20 kapek EO rozmarýna
10 kapek EO geránium

Mimo to budeme potřebovat 250 ml lahvičku (dózu nedoporučuji), váhu a nejlépe tříštivý mlýnek na kávu, který skvěle suroviny promíchá - pokud máte standardní velikost, jako že asi ano :), pak rozhodně použijte poloviční dávku, neb výše uvedené množství se vám tam prostě nevejde...

Všechny suroviny odvážíme, nasypeme do mlýnku, přidáme esenciální oleje a alespoň natřikrát pěkně provrčíme.  Pokud nemáme mlýnek, je dobré směs promíchat například v ZIP sáčku, ve kterém směs mneme klidně několik minut.

Směs přendáme do lahvičky, klidně můžeme použít i nějakou větší kořenku s dírkatým uzávěrem, cukřenku na moučkový cukr, nebo speciální rozprašovací lahvičku. Prostá lahvička ale stačí také.
Nutné je udržet směs v suchu.

Suchý šampon se používá tak, že jej trochu naneseme do dlaně (množství přizpůsobíme délce a hustotě svých vlasů), rozemneme a vetřeme do vlasů. Promasírujeme, necháme pár minutek působit, a potom pěkně kartáčem vyčešeme. Na polodlouhé vlasy mi stačí cca 5 g.

Jíly na sebe navážou nečistoty, ječmenný škrob spolu s rýžovým pudrem absorbují maz, kopřiva vlasy posiluje. Esenciální oleje vlas osvěží vůní, přičemž máta spolu s rozmarýnou je vhodná pro vlasovou pokožku.

3 komentáře:

  1. Ako to vyzera ked vlasy zmoknu? Specialne ma zaujima reakcia kaolinu na dazd :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. netuším, ještě jsem po použití suchého šamponu nezmokla. Ono ho ale ve vlasech po vyčesání moc nezbyde.

      Vymazat