pátek 11. srpna 2017

Hydratační maska na vlasy

Léto dává každoročně zabrat nejenom naší pokožce, ale i naším vlasům. Pokud nenosíte pokrývky hlavy (bože jak já miluji klobouky), tak jsou vlasy decimovány nejen při koupání v moři či bazénech, ale také sluncem. Kombinace všeho pak spolehlivě vede k jejich vysušení. Hydratační maska tak účinně dodá vlasům potřebnou vlhkost a doufám, že se vám bude líbit.



Rozpis na cca 200 ml

154 ml vody
6 kapek kyseliny mléčné
konzervant, já dala 40 kapek cosgardu 
variantně EO nebo parfém na ovonění

Mimo to budeme potřebovat 200 ml dózu, dvě misky, vodní lázeň, metličku, kapučínovač (pro usnadnění práce), váhu, vysokoprocentní líh na destilaci. Vše potřebné můžete zakoupit ZDE. 

Do jedné misky odměříme olej a emulgační vosky, do druhé vodu, kyselinu mléčnou aloe extrakt. Obě misky vložíme do vodní lázně a zahříváme do roztavení vosků. Misky vyjmeme, vlijeme vodní fázi do olejové a mícháme do vzniku bílé emulze. Nyní si můžeme pomoci větší miskou s ledovou vodou, do které misku s emulzí vložíme a vymícháme hladký krém. Nakonec přidáme panthenol, Aquarich a konzervant.  pH vychází v rozmezí na 5,0  - 5,5 ale bude záležet na použité vodě.

Aquarich je aktivní látka, která udržuje vlasy ve výborné kondici, podporuje jejich hydrataci, usnadňuje rozčesávání a působí perfektně proti třepení konečků vlasů. Ultraskvalan nahrazuje nepopulární silikony, které ale vlasům dodávají lesk, makadamiový olej vlasy pěkně vyživuje, panthenol se váže na povrch keratinu a zajišťuje jeho soudržnost.

Balzám se nanáší na umyté vlasy a nechá se působit dle potřeby. Mně stačí minutka, dvě...

Žádné komentáře:

Okomentovat