čtvrtek 24. srpna 2017

Cukrovo kávový tělový peeling

A po dlouhé době jeden tělový peeling. Doufám, že se vám bude líbit. Vůně kávy a máty je moc zajímavou kombinací. Peeling je zároveň pečující, protože mimo olejů obsahuje i bambucké máslo. 



Rozpis na cca 250 ml

50 g olivového oleje
10 g mleté kávy
160 g hnědého cukru

Mimo to budeme potřebovat misku, vodní lázeň, váhu, 250 ml dózu (použila jsem sklenici od tortilové omáčky :)),  metličku. 

Postup je velmi jednoduchý. Do misky jen odměříme cetearyl (pozor, neplést s cetyl alkoholem) a oleje. Dáme do vodní lázně a zahříváme do rozpuštění cetearylu. Poté misku vyjmeme, přidáme cukr a kávu a mícháme do postupného zhoustnutí. Následně přidáme esenciální olej a přeneseme do dózy.

Používáme na vlhkou pokožku. Přiměřené množství nabereme do dlaně, rozetřeme na pokožce a krouživým pohybem pokožku masírujeme. Opláchneme a už pokožku nemyjeme. Pěkně se zabalíme do ručníku a necháme pokožku oschnout. No a teď si už jen budeme užívat nádherně hladké a vyživené pokožky.

Samozřejmě že lze použít i jiné esenciální oleje, ale mně se káva s mátou líbí. Ještě není od věci použít pomeranč, to je také pěkná kombinace, taky geránium a rozmarýn...

Pro zajímavost - podobný peeling v množství 200 g lze koupit za 14 liber. No nekupte to :) 

2 komentáře:

  1. To je krásný recept, úplně si představuji, jak to voní. Je nutné použít cetearyl alkohol a k čemu? Toto doma nemám, jinak bych se do přípravy mohla pustit už dnes. Běžně si dělávám tento jednoduchý http://blog.decodoma.cz/zimni-kokosovy-peeling/ jen z toho, co mívám běžně v kuchyni.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Cetearyl slouží k zahuštění. Když se nedá, bude to dost tekuté.

      Vymazat