neděle 2. července 2017

Mátovo - okurkové čistící tonikum

Toto tonikum je nejenom čistící, ale i osvěžující a je velmi vodné pro smíšenou až mastnou pleť. Má i hydratační účinky a čistí velmi jemně a nedráždivě. Navíc je tak jednoduché, že ho zvládne opravdu každý.


Rozpis na 100 ml

86 ml vody
konzervant - já dala 20 kapek cosgardu

Do kádinky, nebo pokud si troufáme klidně rovnou do lahvičky, postupně odměříme veškeré suroviny a uzavřeme. pH tonika při tomto složení je cca 5,5.  Opět nezapomeneme vše předem vydezinfikovat. Tonikum je samozřejmě vhodné i pro muže 😀

Jak jsem psala, výroba je velmi, ale velmi jednoduchá.Čistící tonikum používáme každý den nejen na šetrné odstranění makeupu. Mně osobně nevadí ani na oči, ale jak už určitě víte, já nejsem citlivka. Tonikum používám i ráno. To by totiž člověk nevěřil, co se na pleť během noci nachytá.

6 komentářů:

  1. Dobrý den, mohu se zeptat, kolik kokoglukosidu byste zvolila na výrobu čistícího gelu na obličej na 100 ml celkového objemu? Děkuji za odpovědě :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. to záleží na receptuře. Z čeho má být gel složený?

      Vymazat
    2. Voda, hroznový olej, glycerin, panthenol, vitamin E a éterické oleje Levandule a Tea tree.. A na závěr samozřejmě konzervant :-)

      Vymazat
  2. Dobrý den, pokud je tam coco glucosid, jak tuto vodu používám? Vyčistím jen tamponkem a neoplachuji a nebo klasicky s vodou si vyčistím obličej a opláchnu? Jakou trvanlivost má tento výrobek? Je lépe jej mít v lednici? Děkuji

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Používám jako čistící na tamponek a pak ještě používám čistou květinovou vodu jako tonikum opět na tamponek. Žádná voda. Trvanlivost se řídí použitým konzervantem, s cosgardem vydrží cca 3 měsíce při dodržení hygienických postupů.

      Vymazat
  3. Děkuji, těším se na výrobu, vaše recepty jsou skvělé :-).

    OdpovědětVymazat