sobota 10. června 2017

Stříkací tělové mléko - Baby care

Toto mléko můžete s naprosto klidným svědomím"použít" pro vaše nejmenší. Je natolik jemné a svým složením absolutně k pokožce přátelské, že jemněji to snad už ani nejde. Samozřejmě, že ho můžete použít i na sebe, tak jako já, protože mimčo opravu "po ruce" nemám. Chtěla jsem ale připravit něco opravdu jemňoučkého, co můžete aplikovat i na tu nejjemnější pokožku.Množství je na 200 ml, tentokrát se mi nechtělo troškařit, protože se budu dělit se synem 😍



Rozpis na 200 ml

14 g Sucragelu
30 g meruňkového oleje
0,8 g Sucraclearu (variantně lze použít i xanthanová guma, ale ta má pro mě lepivý ocásek)
154 ml vody - já jsem použila kombinaci růžové a demineralizované
konzervant - dala jsem 40 kapek Cosgardu

Mimo to budeme potřebovat 200 ml lahvičku s rozprašovacím uzávěrem, váhu, dvě hlubší nádoby a dezinfekční prostředek. Na míchání je nejlepší v tomto případě tyčový mixér, proto to 200 ml množství. Hodně to ušetří práci, protože mléko je i s přípravou hotové za několik minut.
Vše potřebné můžete zakoupit ZDE. 

Do jedné vydezinfikované nádoby (používám 400 ml kádinku) odvážíme olej a Sucragel. Do druhé dáme vodu a mixérem rozmícháme Sucraclear (při tomto množství a při použití mixéru není třeba vodu zahřívat) nebo xanthanovou gumu. Necháme 2 minutky odležet. Mixérem si mezitím pořádně rozmícháme Sucragel s olejem a následně přimixujeme vodní fázi. Mixujeme nejlépe 1-2 minuty. Pozor na to, aby byl mixér co nejvíce ponořený, není účelem vmíchat do mléka vzduch. Nakonec přidáme konzervant.

Mléko má při výše zvedeném složení pH cca 6,5.Snížit ho lze samozřejmě buď několika zrnky kyseliny citronové nebo 5-10 kapkami kyseliny mléčné.

Mléko samozřejmě umícháte i ručně, metličkou, ale opravdu vás bude bolet ruka. Pro vlastní potřebu si můžete pohrát s oleji, různě je kombinovat, můžete přidat esenciální oleje, nebo nějaké aktivní látky. Meze se v tomto případě nekladou. Jen doporučuji dodržet základní poměry a opravdu to rozmixovat, aby se vám to nerozjíždělo. Pokud by se přeci jen separovalo, stačí před použitím protřepat. Mně se to napoprvé také stalo.

Žádné komentáře:

Okomentovat