pondělí 19. června 2017

Medové šlehané máslo

I v létě se hodí něco výživného, protože pokožka na sluníčku prostě trpí. V létě k tomuto účelu nepoužívám žádné balzámy, ale opravdu hodně našlehaná másla. Navíc je období stáčení medu, proto mi to nedalo, abych čerstvý med do másla nezakomponovala a výsledek dávám k inspiraci, jak jinak 😍


Rozpis na 450 ml

10 g tekutého medu
EO nebo parfém na ovonění -variantní

Mimo to budeme potřebovat hlubší misku a hlavně šlehač. Postup výroby je velmi jednoduchý. Do misky odvážíme mimo pudru vše a šleháme. Bambucké máslo nerozpouštím, šlehám ho rovnou. Pokud vytrváte šlehat cca 5 minut na nejvyšší otáčky, dostanete doslova šlehačkovou konzistenci. Nakonec jsem pro snížení mastného pocitu zašlehala bambusový prášek. Z 200 g surovin získáme skoro 500 ml parádně našlehaného másla, které se krásně roztírá. 

Máslem  mažu i syna, po sprše, když má ještě vlhkou pokožku.

Pokud se ptáte, zda máslo díky medu nelepí, tak opravdu nelepí. Medu je v produktu jen 5 %, což je tak akorát. Med má mnoho skvělých benefitů. Je antibakteriální, uklidňuje pokožku, je plný antioxidantů a má i hydratační a hojivé účinky. Hydratační je navíc i třtinový skvalan, takže máslo, byť se jedná o "olejový" produkt, bude naši pokožku i hydratovat. Když jej navíc použijete ještě na vlhkou pokožku, uvidíte, jak nádherně vláčná pokožka bude. Konzistenci můžete vidět u mě na Instagramu.

Jak vyrábíte máslo vy?

4 komentáře:

  1. Dobrý deň,
    už som si ho vyrobila, s malou obmenou, použila som aj kávové maslo a vit. E. Chcem sa opýtať na trvanlivosť tohto produktu, predpokladám že tak 3+, alebo aj 6+?
    ďakujem Petra

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Super, jsem ráda, že jsem Vás inspirovala. Výdrž je 6+, ale určitě ho dříve spotřebujete :)

      Vymazat
  2. Zkoušela jsem, a za mě med tedy ne je to cítit a krém je takový lepivý ne tak příjemný než bez medu, takže osobně s medem už ne.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Možná bude záležet na medu. Já podobný pocit nemám, ani nikdo z těch, kterým jsem ho dala vyzkoušet. Pokud ale máte svůj osvědčený recept, tak je to super. Díky za reakci :)

      Vymazat