neděle 21. května 2017

Pečující deodorační pasta na chodidla

Přemýšlela jsem, jak hlavně na letní období vyrobit takové 3 v 1 na chodidla. Produkt, který by o plosky nohou zároveň pečoval, deodorizoval a zjemňoval je a i trochu zabraňoval pocení. Pasta splňuje vše. Je složená jen z olejů, k zahuštění slouží cetearyl alkohol, přidala jsem bambus s kaolínem a jako třešinka jsou esenciální oleje.


Rozpis na cca 100 ml

20 kapek EO máty kadeřavé
10 kapek EO šalvěje lékařské
10 kapek EO citron
2 kapky čistého vitamínu E

Vše potřebné můžete koupit ZDE.

Mimo to budeme potřebovat misku, vodní lázeň,vhodnou dózu, váhu, metličku

Postup je velmi jednoduchý. Do misky odvážíme mimo posledních 4 všechny suroviny, vložíme do vodní lázně a zahříváme do rozpuštění  vosku. Misku vyjmeme a mícháme do částečného zchladnutí, pak postupně přimícháme zbytek. Balzám je třeba míchat do mírného zhoustnutí, jinak nám zůstane bambusový pudr spolu s kaolínem ve spodní části misky. Misku vkládám do další misky s ledovou vodou. Díky tomu mám za minutku hotovo.

Pasta (balzám) je povinnou položkou v péči po pedikůře 😀😃, používám jí ale teď každé ráno. Začaly se nosit letní botky a nožky jsou venku, tak je třeba o ně pečovat. Skvalan a ultraskvalan je v pastě pro odlehčení, naopak makadamiový olej je výživnější, meruňkový můžeme nahradit mandlovým, nebo klidně slunečnicovým. 

1 komentář:

  1. Presne tak, kedže je už to leto treba sa o tie chodila starať o trošku viac. Tato pasta vyzerá fakt dobre

    OdpovědětVymazat