neděle 14. května 2017

Obnovující tělový krém

Přiznám se, že když se mi do ruky dostala k otestování nová aktivní látka - Cleomilk - byla jsem moc zvědavá, jak bude účinkovat. Jejím hlavním benefitem měla být ochrana kožní bariéry při mytí a obnova lipidového filmu. Ne že bych nevěřila deklarovaným účinkům, ale hlavně jsem byla zvědavá, jak rychle zaznamenám změnu. Výsledek předčil moje očekávání...



Rozpis na cca 200 ml

133,5 ml vody
14 g glyceryl stearate citrate práškový
5 g cetyl alkohol
10 g Sacha Inchi
10 g třtinový skvalan
10 g caprylis
15 g révové šťávy
4 g Strong skin
6 g Cleomilk
konzervant (40 kapek cosgardu)
parfém do kosmetiky nebo EO

Vše potřebné můžete koupit ZDE

Mimo to budeme potřebovat dvě misky, dózu, metličku nebo kapučínovač, vysokoprocentní líh na dezinfekci, vodní lázeň, dózu. Vše samozřejmě nejdřív vydezinfikujeme.

Postup je následující. Do jedné misky odvážíme oleje a vosky (olejová fáze), do druhé vodu, a šťávu. Misky vložíme do vodní lázně a zahříváme do doby roztavení vosku v oleji. Misky vyjmeme, přičemž vodní fázi vlijeme do olejové. Energicky mícháme do vytvoření bílé emulze. Nyní si můžeme pomoci větší miskou s ledovou vodou, do které vložíme misku s emulzí, přidáme Strong skin, Cleomilk, konzervant a nějaké EO nebo parfém na ovonění a krém přepravíme do dózy. Pozor, krém do druhého dne dohoustne.

PH takto připraveného krému je rovněž cca 5,5 - bude záležet na použité vodě. 

Jsem moc zvědavá, jak se bude tato formulace líbit. 

Žádné komentáře:

Okomentovat