pondělí 15. května 2017

Hedvábný tělový pudr

V našich končinách není úplně obvyklé používání tělových pudrů, ale já je miluji hlavně ve chvíli, když si třeba odsrstím ruce  😀😀😀, protože po použití pudru je pokožka ještě jemnější, než normálně. Nanáším ho ale až ve chvíli, kdy se mi vstřebá krém apod. Na léto jsou pak pudry vhodné hlavně proto, že mají dezodorační účinek a díky absorpčním schopnostem jeho složek regulují přirozené pochody související s pokožkou 😀. Posledním benefitem je to, že po těle krásně sklouzne oblečení, takže hlavně letní šaty se nikde nelepí.


Rozpis na 100 g (200ml)

35 g kaolínu
EO nebo parfém do kosmetiky (svěží je máta, rozmarýna, citronella, citrusy  - každý dle vlastní preference, orientálně sladká je tonka či benzoe)

Mimo to budeme potřebovat váhu, nejlépe starý tříštivý mlýnek, kde pěkně suroviny smícháme a nějaký vhodný obal na pudr - klidně cukřenku na práškový cukr :).

Vše potřebné můžete koupit ZDE

K postupu není tentokrát co dodat, prostě vše smícháme a pořádně promísíme. Proto je vhodný tříštivý mlýnek. Nemáte-li, vemte zavařovačku a třepte, třepte a třepte :).

Složení pudru je nejen dezodorační, ale na pokožce vytvoří krásný hedvábný film. Bambusový pudr je mimo jiné i výborným fixátorem vůně, proto bude krásně držet vůni použitých EO či parfému. Ovesné hedvábí pokožku ozdravuje a doplňuje lipidový film.

Vyzkoušíte na léto? Pokud ano, budu ráda za reakce.

1 komentář: