pátek 7. dubna 2017

Našlehaná meruňka

Tělová másla jsou různého složení a při vytváření vlastních variací si můžeme doslova hrát. Neříkám, že je používám stejně často jako jiné BODY produkty, ale pokud mám pocit, že mimo hydratace potřebuje moje pokožka i extrémní vyživení, je jasné, po čem sáhnu. Je pravdou, že jsem snad nikdy nedělala nějaké máslo dvakrát. Někdy si myslím, že je dělám stylem, co dům dal, ale to v mém případě tak trochu pokulhává, protože výsledek by se mohl podobat dortu pejska a kočičky. Surovin mám totiž opravdu dost :) To vás ale asi zajímat nebude, spíše tedy, z čeho jsem "vařila" tentokrát. Název napovídá, že tam bude něco z meruňky.

Rozpis na cca 250 ml

2 kapky čistého vitamínu E
Volitelné
10 kapek EO rozmarýn

Mimo to budeme potřebovat hlubší misku, šlehač, 250 ml dózu a samozřejmě líh na dezinfekci :)

Veškeré suroviny můžete koupit ZDE.

Na rozdíl od kolujících návodů na výrobu tělových másel, já bambucké máslo neroztavuji ve vodní lázni. Pokud máslo neobsahuje kakaové máslo či včelí vosk, nechám bambu jen v teple změknout a postupně do něj našlehám zbylé suroviny. Pozor je třeba dát na bambusový pudr, který mrška hodně práší, tak aby jste si sklípky nezaneřádili jemným prachem... Dost toho, co dýcháme venku na ulici :). Máslo po vyšlehání dávám na chvilku do mrazáku, pak ho  znovu prošlehám a naplním do dózy. Konzistenci hned po vyšlehání můžete vidět u mě na Instagramu (nick mishabeauty_org). Podle toho, jak máte doma teplo ho pak můžete skladovat v lednici, ale nemusíte. Máslo je jen mimo lednici jako máslo na chleba, které necháte hoďku venku na lince :). Můžete samozřejmě snížit obsah všlehaného hemiskvalanu (klidně použijte třtinový skvalan, či coco silicon). 

Hemiskvalan je v másle kvůli odlehčení, meruňkový olej je vhodný pro citlivou dětskou pokožku a činí plet sametově zářivou, jojobový olej je vyživující, ovesné hedvábí je nutričně velmi bohaté, zklidňující a spolu s bambusovým pudrem zabraňuje mastnému pocitu po nanesení. Mimo to je pak pokožka jako samet. Čistý vitamín E je silný antioxidant a kombinace EO je čistě pro mě, hlavně kvůli mému nosu. Mám jí prostě ráda. Můžete samozřejmě použít to, co je blízké vašemu nosánku :)

Máslo nanáším na pokožku celého těla ihned po umytí. Jen se "oplácám" ručníkem a máslo pěkně rozetřu. Díky tomu v pokožce zamknu i vlhkost a másla nespotřebuji tolik.

A co vy? Máte nějaký oblíbený recept na vlastní šlehané tělové máslo?

1 komentář:

  1. Jak je v tom ovesné hedvábí, tak to určitě musí být úžasné. Já ho mám moc ráda pro ten efekt co na pokožce dělá :-)

    OdpovědětVymazat