pátek 14. dubna 2017

Liftingový hydratační oční krém

Co naplat, nikdo nemládneme, kupodivu ani já 😂, takže musím sahat po stále aktivnějších krémech. Oční okolí nás spolu s krkem "napráská co do věku" nejdříve, proto je třeba o něj řádně pečovat. Vymyslela jsem pro nás, věčně mladé čtyřicítky, pečující noční liftingový oční krém. Je trošku výživnější, proto se nehodí moc na den, ale nebojte, denní variantu už mám v hlavě. A abych nezapomněla na Instagramu je vidět na malém videu struktura. Mám nick mishabeauty_org . Na Instagramu můžete vidět i něco málo z mého soukromí, co nedávám na blog 😉.

Rozpis na cca 30 ml

2 g třtinového skvalanu
1 g arganového oleje
2 g Sacha Inchi oleje
1 g ovesných lipidů
2,5g Olivoilu
15 ml vody, já použila demineralizovanou
3 g autentické růžové šťávy
1,5 g Fucogelu
0,1 Oligo HA (je to opravdu vrchovatá SMIDGEN z kovových měrných lžiček)
10 kapek Liftonin Xpert
konzervant - já dala 6 kapek Cosgardu
1 velká kapka vitamínu E acetate
variantně pár kapek EO ( vhodná je levandule, geránium, růže) nebo parfému do kosmetiky

Vše potřebné můžete koupit ZDE

Mimo to budeme potřebovat dvě misky, dózu, metličku nebo kapučínovač, vysokoprocentní líh na dezinfekci, vodní lázeň, lahvičku s pumpičkou.

Postup je velmi jednoduchý. Do jedné misky odvážíme oleje a vosk (olejová fáze), do druhé vodu, šťávu a Fucogel. Misky vložíme do vodní lázně a zahříváme do doby roztavení vosku v oleji. Misky vyjmeme, přičemž vodní fázi vlijeme do olejové. Energicky mícháme do vytvoření bílé emulze. Nyní si můžeme pomoci větší miskou s ledovou vodou, do které vložíme misku s emulzí, přidáme Oligo HA (do ještě tekuté emulze). Za stálého míchání směs zhoustne. Nakonec přidáme Liftonin, konzervant a vitamín E, popřípadě ještě nějaké EO nebo parfém na ovonění a krém přepravíme do lahvičky (můžeme si pomoci velkou stříkačkou).

PH takto připraveného krému je cca 5,8 - bude záležet na použité vodě. 

Krém je opravdu luxusní - pokud budete chtít, dá se použít samozřejmě na celou pleť. Hydratace je dosaženo Fucogelem a nízkomolekulární kyselinou hyaluronovou  (Oligo HA), která proniká hlouběji do pokožky. Liftonin spolu s vitamínem E působí pozitivně nejen na produkci kolagenu, ale celkově vedou k vypnutí pokožky a zmírnění drobných vrásek - je třeba trpělivosti, účinek se dostavuje po cca 2 až 3 měsících.  Ryhleji to dokáže jen estetická dermatologie :).

Tak co říkáte? Vyzkoušíte si krém vyrobit také?




1 komentář:

  1. Čím mozem prosim nahradiť liftonin xpert, ktore momentálne nemáte v ponuke? Dakujem.

    OdpovědětVymazat