sobota 29. dubna 2017

Hydratační třpytivý tělový gel

Počasí se nám snad už krapet umoudří a vytáhneme krátká trička, haleny, sukně a šortky 😍. No a a aby jsme se na sluníčku krásně třpytily, můžete zkusit tento hydratační gel.  Já mám jemné třpytění ráda. Jemný třpyt dle mého přidá na půvabu. Platí, že čím jsme starší, tím menší částice slíd by jsme si měly vybírat. Pokud se tedy necítíte na jemný třpyt, lze použít sametové slídy, které zajistí sametový opalizující efekt. Výhodou DIY produktů je to, že si prostě můžeme intenzitu sami zvolit podle toho, jak se cítíme.



Rozpis na cca 100 ml

87 ml voda
0,3 g kyselina hyaluronová
1,7 g Sucraclear
konzervant (já dala 20 kapek Cosgardu)
0,2 g slídy zlaté sluneční
0,1 g růžové slídy
varianta sametová - 0,5 g béžové slídy a 0,4 g zlaté saténové slídy
parfém nebo EO do kosmetiky

Mimo to budeme potřebovat hlubší nádobku (kádinku), malou misku,  kapučínovač, vysokoprocentní líh na dezinfekci  všeho :) a 100 ml lahvičku s dávkovačem nebo jiným uzávěrem.

V malé misce smícháme autentickou šťávu s cca 10 ml vody. V roztoku rozmícháme kyselinu hyaluronovou a dáme stranou. V kádince nahřejeme zbylou vodu na 50-70°C (klidně použijte mikrovlnku, já to mám na cca 13 vteřin, ale musíte si to doma vyzkoušet). Ve vodě rychle rozmícháme Sucraclear (pokud to nerozmícháme na 100% nevadí, ono se to dorozpustí a pak se to znovu promíchá, chce to jen trochu cviku nebo větší množství a mixér :) ). Necháme vychladnout, poté přidáme roztok s kyselinou hyaluronovou (on je to konzistencí také gel), přidáme slídu dle vlastní preference a parfém do kosmetiky nebo EO. Hotový gel zakonzervujeme a přeneseme do lahvičky. PH hotového gelu je 6,5- 6,6, záležet bude na použité vodě a na tom, zda nepožijete jinou autentickou šťávu.

Gel má díky kyselině hyaluronové a autentické šťávě hydratační vlastnosti. Šťáva navíc dodává pokožce potřebné sacharidy, vitamín C a minerální látky. Slída dodává lesk a díky Sucragelu se gel při aplikaci nelepí.



Po rozetření. Na sluníčku to vypadá suprově :)


Už jste ho vyzkoušeli? Jak se Vám gel líbí




Žádné komentáře:

Okomentovat