neděle 29. ledna 2017

Maliníkové hydratační pleťové tonikum

Jak jsem slíbila, pokračujeme v tipech pro použití maliníku v kosmetice. Pokud máte maliníkovou micelární vodu, můžete maliníkovou řadu doplnit například o hydratační pleťové tonikum. Pleťová tonika se používají k dodání potřebné hydratace. Nejlepší je  používat tonika po očištění pleti a to tak, že  je naneseme na vatový tamponek a který jemně vtlačujeme do pleti. Můžeme si z toho udělat takový malinkatý ranní i večerní rituálek:).

Rozpis na 100 ml

82 ml nálevu
10 g okurkové, révové, jahodové šťávy, nebo růžového extraktu - volíme podle aktuálního stavu pleti
konzervant 

Do kádinky, nebo pokud si troufáme klidně rovnou do lahvičky, postupně odměříme veškeré suroviny a uzavřeme. Před použitím protřepeme. Ovesné hedvábí je taková třešinka na dortu. Má mnoho úžasných vlastností, proto není od věci ho použít i v pleťovém toniku, které tak posuneme do vyšších sfér 😊, pH tonika při tomto složení je cca 5,6.  Opět nezapomeneme vše předem vydezinfikovat. Tonikum je samozřejmě vhodné i pro muže 😀

Asi jste si všimli, že jsem přestala používat název konzervantu. Mnoho z vás mi totiž psalo, že používá jiný, nebo že vám třeba Cosgard nevoní. Proto už název nepoužívám. Na konzervaci ale nesmíme zapomínat, jen jeho dávkování přizpůsobíme druhu, který máme doma - nezapomeneme také na úpravu pH, aby nám konzervant fungoval. Snížit pH na potřebnou úroveň je nejjednodušší za pomoci několika kapek kyseliny mléčné. Platí pravidlo, nejdřív měřím a až pak pH upravuji :).

Žádné komentáře:

Okomentovat