čtvrtek 1. prosince 2016

Transparentní pudr s ovesným hedvábím

Složení tohoto pudru bude vhodné zejména pro majitelky sušší pleti. Pravda, je transparentní, proto nebude vhodný pro zakrytí případných nedokonalostí, ale pro přepudrování obličeje a získání matného sametového povrchu vaší pokožky bude naprostou jedničkou. I z fotky  je zřejmé, že je používaný a já věřím, že si ho zamilujete.




Rozpis na jednu dávku

4 g ovesného hedvábí
3,5 g rýžového pudru
1 g silica
1,5 g magnezium stearate
2,5 g růžového jílu
1 PINCH prémiového žlutého oxidu
0,3 g béžové slídy
1 ml ultraskvalanu


Mimo to je dobré obstarat si tříštivý mlýnek, který zajistí dokonalé promísení surovin. Jukněte teď po slevách, určit nějaký objevíte. Tomu mému jsou už skoro dva roky a používám ho výhradně na minerální kosmetiku, hlavně na mísení bází. V tomhle případě jsem ale pudr uvrčela celý rovnou v něm.

Až na tříštivý mlýnek můžete vše koupit ZDE. 

Postup je opravdu jednoduchý. Prostě vše odvažte a uvrčte v mlýnku. Hotovou směs jsem přesypala do 50 ml dózy a upěchovala. Použila jsem 35 ml skleněnou skleničku - takovou tu, ve které se prodávají ty malinké pečené čaje. Úplně skvěle totiž pasuje do 50 ml dózy LUX - jen jsem z ní vyndala ten bílý vnitřní kelímek.

Samozřejmě můžete použít jakoukoliv dózu i pěchovadlo :)

Ovesné hedvábí mimo hedvábného skluzu v pudru zajistí potřebnou dávku tuků a proteinů. Navíc pomáhá ozdravovat pokožku. Ultraskaval (hemiskvalan) pomáhá prášky pěkně spojit. 

Pudr používám už měsíc, jako dokončovací a jsem s ním opravdu spokojená. 

4 komentáře:

  1. Ahojky Miško, děkuji opět za krásnou inspiraci :) Prosímtě, možná jak víš, psala jsem ti na blogu do komentářů, že dělám maturitní práci a hodně čerpám od tebe. Zvlášť z tvého eshopu, kde všechny suroviny výborně popisuješ. Bohužel, nemohou mi uznat jako zdroj informaci eshop, i když je velice dobrý... Proto se tě prosím chci zeptat, jaké využíváš zdroje? Děkuji :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kočko recepty jsou moje. Info o surovinách je z technických dokumentacích od dodavatelů, bylinky jsou z knih. A dokumentace nezlob se nedám - prozradila bych své dodavatele a to se mi fakt nechce, obzvláště když některé jsem hledala více jak rok.

      Vymazat
    2. Co se dá dělat, to chápu. Ještě bych se tě chtěla zeptat, jakou vysokou školu, nebo jaké studium by si mohla doporučit, pokud by se někdo chtěl výrobě přírodní kosmetiky věnovat pofesně?

      Vymazat