neděle 18. prosince 2016

Hojivý krém na ruce

Před nedávnem jsem slibovala krátké video s plněním hliníkových tub, tak tady je. No a protože do tub nebudu dávat něco, co nepoužiju, tak je to rovnou s novým receptíkem 😊.



Rozpis na dvě tuby - cca 100 ml

15 g měsíčkového olejového macerátu, nebo jiného oleje
5 g ricinového pleje
5 g caprylisu
4 g vosku č. 3
3 g cetyl alkoholu
5 g panthenolu
62 ml vody
20 kapek cosgardu
cca 5 kapek kyseliny mléčné k vyrovnání pH
EO nebo parfém do kosmetiky dle vlastní volby

Mimo to budeme potřebovat dvě misky, hliníkové tuby , metličku nebo kapučínovač, vysokoprocentní líh na dezinfekci, vodní lázeň. 

Vše potřebné můžete zakoupit ZDE.
Do jedné misky odvážíme oleje a cetyl s voskem č. 3, do druhé vodu s panthenolem. Misky vložíme do vodní lázně a zahříváme do doby roztavení vosků v oleji. Misky vyjmeme a následně vlijeme vodní do olejové fáze. Energicky mícháme do vytvoření bílé emulze.  Po rozmíchání si můžeme pomoci větší miskou s ledovou vodou, do které vložíme misku s emulzí. Za stálého míchání směs zhoustne. Nakonec přidáme cosgard a dle vlastní volby EO nebo parfém do kosmetiky. Na závěr je třeba zkontrolovat  pH, které mi při použití 5 kapek kyseliny mléčné vycházelo na 5,6. Bude ale záležet na vodě, kterou použijete.
Ricinový olej spolu s měsíčkovým macerátem (olejovým) a panthenolem zajistí onen hojivý účinek.

Tak a tady je slibované video, jak tuby plním. Tuby si nachystám do hrníčku, aby mi neputovaly. Normálně jsem šikovnější, ale překážel mi stojan s mobilem, na který jsem video natáčela.




Žádné komentáře:

Okomentovat