neděle 20. listopadu 2016

Pleťový hydratační bělící krém

Zima je nejlepším obdobím, kdy se doporučuje bělení pleti. Samozřejmě, že vám nenabídnu bělící krém, který se aplikuje v  salonech, protože koncentrace bělících látek je v nich opravdu vysoká a jejich užívání opravdu patří do rukou odborníků, ale věřím, že i tento krém vám pomůže k redukci pigmentových skvrn a korekci barevných nuancí pokožky.



Rozpis na 50 ml

2 g jojobového oleje
3 g glyceryl stearate citrate (GSC)
1 g ovesného hedvábí (volitelné, ale pokožka je pak pěkně sametová)
27 ml vody (pokud máte  malinový hydrolát, pak ho použijte)
10 kapek cosgardu
5 kapek EO kadidlo

Mimo to budeme potřebovat 3 misky, metličku (lépe kapučínovač), vysokoprocentní líh na dezinfekci, dózu. 

Vše potřebné můžete zakoupit ZDE.

Do jedné misky odvážíme skvalan, olej, lipidy a GSC, do druhé 15 ml vody, laktát, okurkovou šťávu, Botanic White. Bokem  rozpustíme kyselinu hyaluronovu ve zbytku vody (12 ml) - nezahříváme. Misky vložíme do vodní lázně a zahříváme do doby roztavení vosku v olejové fázi. Misky vyjmeme a následně vlijeme vodní do olejové fáze. Energicky mícháme do vytvoření bílé emulze, přidáme gel vzniklý ze smíchání kyseliny hyaluronové a vody. Nyní je čas přidat ovesné hedvábí, které v emulzi pořádně rozmícháme. Po rozmíchání si můžeme pomoci větší miskou s ledovou vodou, do které vložíme misku s emulzí. Za stálého míchání směs zhoustne. Nakonec přidáme cosgard a kadidlo.

PH takto připraveného krému se pohybuje kolem 4,5  bude záležet na použité vodě. Při zachování hygienických podmínek krém vydrží 3 měsíce.

Upozornění - striktně proveďte test kožní snášenlivosti, majitelkám citlivé pleti by nemusel krém dělat úplně dobře. Byť jsou krémy s pH 4,5 dobře snášeny, je lépe si to prostě ověřit.

4 komentáře:

  1. Mišo, ten laktát sodný tam máte jako aktivní látku? Nebo je vhodne ho dát kvůli některé ze surovin ? Ptám se jestli ho lze vynechat, nahradit nebo tam hraje klíčovou roli?:-)

    OdpovědětVymazat
  2. Jani mám ho jako hydratační činidlo a taky ke stabilizaci emulze.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jj díky. Ta hydratace mě napadla jako první:-))díky, no vypadá to že ještě před vánoci vyplenim své úspory u vás v eahopu, tolik nových věcí...😂

      Vymazat
    2. Chtěla jsem vás před vánoci rozmazlit :)

      Vymazat