středa 12. října 2016

Tělový hydrabomb

Asi málo piju, protože poslední dobou je moje pokožka (hlavně na nohách) připomíná vyprahlou pustinu. Na druhou stranu ale vím, co mi dělá dobře, takže jsem si ukuchtila :) hydratační tělovou bombu, kterou dávám pro inspiraci.



Rozpis na cca 100 ml

15 g caprylisu
10 g meruňkového oleje
5 g bambuckého másla
5 g vosku č. 3
3 g cetyl alkoholu
3 g močoviny
5 g aloe extraktu
2 g inulínu
5 g okurkové šťávy
46 ml vody
20 kapek cosgardu
vonný či esenciální olej kvůli vůni

Všechny suroviny koupíte ZDE.


Postup je velmi jednoduchý. Do jedné misky odvážíme oleje, vosky a bambucké máslo (olejová fáze), do druhé vodu, močovinu, aloe, inulín a okurkovou šťávu. Misky vložíme do vodní lázně a zahříváme do doby roztavení vosků v oleji. Misky vyjmeme a následně vlijeme vodní do olejové fáze. Energicky mícháme do vytvoření bílé emulze. Nyní si můžeme pomoci větší miskou s ledovou vodou, do které vložíme misku s emulzí. Za stálého míchání směs zhoustne (druhý den je ještě malinko hustější). Nakonec přidáme  cosgard a případně vůni.

PH takto připraveného krému se pohybuje kolem 6,  bude záležet na použité vodě. Při zachování hygienických podmínek krém vydrží 3 měsíce. POZOR, pokud použijete náhradu za aloe extrakt a okurkovou šťávu, musíte!!! změřit pH. Močovina je ze své podstaty zásaditá a náhrada v podobě vody (třeba), vám sakra změní pH. Vodní fázi je třeba okyselit rovnou, ne až po vytvoření emulze.

Na rozdíl od hydratačního konopného krému je tento poněkud výživnější, je v něm více olejové fáze a více druhů hydratačních složek. Navíc s caprylisem to není úplně tak pravda, protože já jsem použila macerát (caprylis + sedmikrásky), abych byla ještě krásnější :) :) :)

Žádné komentáře:

Okomentovat