úterý 25. října 2016

Pramen mládí - ultralehký krém s vitamínem Q 10

Další z řady návodů, kde můžete použít v liposomech zapouzdřené aktivní látky. Tentokrát se jedná o koenzym Q 10. Navíc se díky ovesným lipidům lépe a hlavně hlouběji vstřebá i strong skin, takže krém bude opravdu účinný. Rozpis je tentokrát na 60 ml, protože se mi kvalitní emulze povedla až při tomto rozpisu. Méně zkušeným bych tentokrát doporučila použít Misha mix, do kterého pak jednoduše postupně přimícháte vše mimo olivoilu a růžové vody (Misha mix ale klidně z růžovky vyrobte :)).




Rozpis na cca 60 ml

4 g skvalanu
1 g jojobového oleje
2 g ovesných lipidů
2 g meruňkového oleje
3 g olivoilu
42 g růžové vody
3 g aloe extraktu
2 g liposomálního koenzymu Q 10
1,2 g Strong skin
10 kapek cosgardu

Dle vlastní volby EO nebo parfém do kosmetiky

Mimo to budeme potřebovat dvě misky, dózu , metličku nebo kapučínovač, vysokoprocentní líh na dezinfekci, vodní lázeň. 

Vše potřebné můžete zakoupit ZDE.
 Do jedné misky odvážíme skvalan, jojobu, meruňku, ovesné lipidy a olivoil (olejová fáze), do druhé růžovou vodu a aloe extrakt. Misky vložíme do vodní lázně a zahříváme do doby roztavení vosků v oleji. Misky vyjmeme a následně vlijeme vodní do olejové fáze. Energicky mícháme do vytvoření bílé emulze. Nyní si můžeme pomoci větší miskou s ledovou vodou, do které vložíme misku s emulzí. Za stálého míchání směs zhoustne. Nakonec přidáme liposomální koenzym Q 10 (až po zchladnutí a nezapomeneme před použitím protřepat),  strong skin, cosgard a  a dle vlastní volby EO nebo parfém do kosmetiky.

PH takto připraveného krému je  6  bude záležet na použité vodě. Při zachování hygienických podmínek krém vydrží 3 měsíce.

Krém je samozřejmě vhodný pro muže, stačí jen buď vynechat vůni, nebo použít nějakou dřevitou, třeba EO cedr :). Obal z obrázku o objemu 30 ml koupíte ZDE.


2 komentáře:

  1. Složení je luxusní,že by í kosmetické firmy bledly závistí,určitě v blízké době zkusím vyrobit, Jenom se obávám mého cosgardu, dala jsem ho toho růžového sera a byl tak trochu cítit jemným zavanem desinfekce. Zkoušela jsem zapátrat a na Aroma zone jsou některé recenze s tímto jevem. Jinak děkuji za inspiraci, děláte vážně skvělé věci,už jsem si koupila i Bylinky Revue. Ještě jednou díky a přeji moooc úspěchů v tvoření. Zdena.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ono je to individuální. Mně cosgard nevadí. Jeho hlavní výhodou je širokospektrálnost a velký rozsah pH, ve kterém funguje. Je spousta jiných konzervantů a i já používám i jiné, u nich je ale nezbytné dodržovat nízké pH výrobku a ne všichni mají přesný pH metr. Takhle je to celkem sázka na jistotu.

      Vymazat