úterý 4. října 2016

Makeup - beige

Po korektorech ještě dávám k inspiraci i krémový makeup. Barvu je třeba si přizpůsobit, ale základ vždy tvoří žlutý oxid, toho je v makeupech vždycky nejvíce. Jsem moc zvědavá, zda se Vám bude makeup líbit. Makeup jsem si sama sobě vytunila nahrazením vody vodou růžovou a přidáním růžového extraktu, takže makeup krásně voní po růžích. No vážení, to prostě nekoupíte, to si musíte vyrobit :).




Rozpis na cca 50 ml

1,5 g glyceril stearate citrate
1 g vosku č. 3
1 g cetearyl alkoholu
1 g lecithinu
4 g lasemul
5 g coco silicon

26 ml růžové vody
5 g růžového extraktu

2 g oxidu titaničitého
1,5 g bílého pigmentu do BB krémů
1 g silica micro pearl
2 PINCH žlutého prémiového oxidu
2 DROP hnědého prémiového oxidu (pro žlutý tón makeupu)

10 kapek cosgardu

Mimo to budeme potřebovat 2 misky, vodní lázeň, vysokoprocentní líh na dezinfekci, metličku, kapučínovač (nutný pro rozmíchání pigmentů), kovové měrné lžičky. Všechny suroviny koupíte ZDE. V případě, že použijete jiné oxidy železa, bude se barevný výsledek lišit (jen pro info, aby jste s tím počítali)

Do první misky odměříme první skupinu (olejová fáze), do druhé druhou skupinu (vodní fáze) a vložíme do vodní lázně, zahříváme. Po rozehřátí vosků do olejové fáze přidáme postupně za stálého intenzivního míchání v rychlém sledu třetí skupinu (pigmenty) - POZOR obzvláště bílý BB pigment práší. Poté vyjmeme z vodní lázně a nalijeme vodní fázi do fáze olejové a mícháme do vzniku emulze. Můžeme si poté zkrátit dobu chlazení vložením do misky s ledovou vodou. nakonec přidáme cosgard nebo jiný konzervant. PH makeupu je cca 6,3.
Makeup je určen pro světlé typy, požadující žlutý podtón makeupů. Spolu s korektory mi v pohodě vydržel celý den a až k večeru jsem ho zaznamenala v pórech, jinak mi tvořil celistvou hladkou pleť. Jak se míchají barvy de dozvíte v jiném mém příspěvku ZDE. 

Makeup má asi střední krytí. Pokud by jste potřebovali větší, je třeba přidat titan a i oxidy železa kvůli zachování odstínu.

3 komentáře:

  1. Ahoj, mám dotaz:
    kdybych chtěla vyrobit pudr a macekup v jednom, jaký by byl poměr krému a minerálů (oxidy, silica, pigment, apod)? Máte s tímto již nějaké zkušenosti?
    napadá mě na 50ml tento poměr:
    3,5g olejové fáze s vosky
    7,5gvodní fáze
    39g minerální fáze
    Petra

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. úplně nerozumím, ani jsem neměla nic podobného pod rukou. I tak si ale spíš myslím, že by se míchal je MM a olej typu coco silicon nebo dodecan.

      Vymazat
  2. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat