čtvrtek 18. srpna 2016

Lahvičky do kabelky

Já nevím jak to máte vy, ale moje kabelka při vysypání obsahu připomíná obsah stěhovacího vozu. Sama někdy nechápu, jak se to tam všechno může vejít. Ale znáte to, tohle potřebujete, tohle potřebujete, no tohle ještě víc... A proto se snažím mít dost věcí v kabelkové velikosti. Po ruce musím  mít totiž mimo naprostých nezbytností také nějaký krém na ruce, dezinfekční sprej, hydratační sprej na obličej, voňavku, balzám (nejlíp rovnou tři), olejíček na promazávání extra suchých míst. No uznejte, že normální balení prostě člověk nosit nemůže :) Z tohoto důvodu se snažím v rámci praktičnosti balení zmenšovat. Jenže do nekonečna to taky nejde. Postupně jsem zjistila, že někdy i 30 ml balení je velké. Obzvlášť, když máte syna, který je zvyklý na svůj olejíček a svůj balzám ... 


Když jsem byla na jaře na veletrhu obalů a obalové techniky, viděla jsem svého obchodního partnera, jak z kapsy vytahuje lahvičku s parfémem. Balení mě strašně zaujalo, protože bylo tak akorát, prostě kabelková velikost.

Hned jsem zavětřila a začala zjišťovat, cože a odkud že to má. Lahvička vlastní, rozprašovač s elegantní kovovou krytkou od německého partnera. Samozřejmě, že mě hned napadlo, že by se to mohlo líbit i ostatním. Pravda, chvilku to trvalo, než ze soudruhů z NDR vypadla ještě přijatelná cena, ale holt hřeší na to, že krytka je opravdu kovová.


Balení je opravdu kabelkové, 15 ml, ale po mých experimentech jsem zjistila, že mi prostě tahle velikost vyhovuje nejvíc.


Lahvičky mají sice klasické 18 mm hrdlo, takže normální rozprašovač a minipumpička na ně bude sedět taky, ale hrdlo je vyšší přizpůsobené na německé uzávěry, které mají vyšší spodní část ideální pro kovové krytky.



Dávkovací pumpička má navíc mnohem elegantnější ukončení a navíc natahovací trubička má větší průměr, takže líp natahuje krémík na ruce.



1 komentář: