neděle 14. srpna 2016

Koupelový krém

Pořád se snažím vymýšlet nové produkty i do koupelny, protože mýt se sprchovým gelem (byť vlastním :) ) mi prostě přijde strašně fádní. Takže jsem prolítla weby, dohledala nějaká INCI komerčních sprchových krémů (už ani nevím kolik jich bylo), vyhodila vše, co se mi nelíbilo a zkombinovala zbytek. No a tohle z toho vypadlo :)




Rozpis na cca 100 ml

34 ml vody (demi, mineral, destil)
5 g glycerínu
5 g aloe extraktu
0,3-5 g kyseliny citronové
25 g coco glucoside
6 g slunečnicového tenzidu
5 g cetearyl alkoholu
5 g bambuckého másla
10 g ricinového oleje
20 kapek Cosgardu, ale klidně může být i KEM E pokud vyjde pH pod 5,5

Mimo to budeme potřebovat 2 misky,  metličku,  vodní lázeň,  100 ml dózu, vysokoprocentní líh a váhu. Vše potřebné koupíte ZDE. 

Nejdříve vše řádně vydezinfikujeme.  Do jedné misky odvážíme oleje a emulgační vosky,  do druhé vodu, glycerín, extrakt, kyselinu citronovou a tenzidy (opatrně promícháme, ať se to nenapění, ale jen prolne). Vložíme do vodní lázně a zahříváme do roztavení vosků.  Misky vyjmeme a za stálého míchání vlijeme vodní fázi do olejové.  Mícháme do zhoustnutí emulze,  můžeme si pomoci další miskou se studenou vodou,  přidáme volitelni nějakou vůni (EO nebo parfém do kosmetiky) a konzervant.  PH hotového sprchového krému je cca 5, bude záležet na použité vodě. 

Krém se používá jako sprcháč, ale má dvě výhody. Za prvé se ho nepožívá tolik - pozor, nepění, ale hlavně nevysušuje pokožku. Prostě na vlhkou pokožku krémík rozetřeme a jupí jsme umytí. Krém je vhodný i pro citlivou pokožku a olej můžeme klidně použít mandlový, olivový..., co kdo rád. Já měla po ruce ricin a už se mi nechtělo kramařit :) 

Žádné komentáře:

Okomentovat